Flux Stiri

Aeroporturile din Franţa au fost evacuate joi, în urma unor ameninţări cu bombă. Cele vizate sunt Bordeaux, Nantes, Lille şi Montpellier

  • Aeroportul din Nantes a fost din nou ţinta unei ameninţări cu bombă joi dimineaţă.
  • Şase aeroporturi au fost evacuate şi închise, miercuri, din aceeaşi cauză.
  • Ameninţările cu bombă au fost anunţate printr-un email anonim.

Aeroporturile regionale din Franţa au fost evacuate din nou joi, în urma unor ameninţări cu bombă. Aeroporturile vizate sunt Bordeaux, Nantes, Lille şi Montpellier, potrivit Le Figaro.

„Aeroportul din Nantes a fost din nou ţinta unei ameninţări cu bombă joi dimineaţă, la fel ca şi alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile statului, terminalul a fost evacuat în timp ce se efectuează verificările necesare”, a comunicat aeroportul Nantes Atlantique.

Şase aeroporturi au fost evacuate şi închise, miercuri, din aceeaşi cauză. Ameninţările cu bombă au fost anunţate printr-un email anonim. Autorităţile din Franţa au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – „urgenţă atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

„Operațiunea de clarificare a oricăror îndoieli efectuată de guvernul francez s-a încheiat la ora 11.50, permițând angajaților și pasagerilor să se întoarcă treptat la terminal. Traficul va putea fi reluat acum”, a precizat aeroportul Nantes Atlantique. Același lucru este valabil și pentru Lille, unde aeroportul a putut fi redeschis „treptat” cu puțin timp înainte de prânz, după ce alerta a fost ridicată. Două zboruri au trebuit să fie deviate și sunt de așteptat întârzieri pentru pasageri, a avertizat aeroportul.

Miercuri fusese deja evacuat un număr de cincisprezece terminale din Franța. „Aceste alarme false nu sunt glume proaste. Sunt infracțiuni penale. Ele vor fi pedepsite”, a declarat ministrul Transporturilor, Clément Beaune.

Citește și:

The post Aeroporturile din Franţa au fost evacuate joi, în urma unor ameninţări cu bombă. Cele vizate sunt Bordeaux, Nantes, Lille şi Montpellier appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code