Economice

Aproximativ 600 de blocuri din Drumul Taberei au rămas fără apă caldă. Termoenergetica estimează că va remedia situația până luni seară

Astfel, după iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcționarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET-uri (aparținând Elcen), în loc de patru. După oprirea CTE Progresu și a CET Vest, în urma unei defecțiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul București se realizează din CET Sud și CET Grozăvești, se specifică în comunicatul transmis de companie.

În paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăvești, pusă în funcțiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani, au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfășurare lucrări în zona Statuii Leu, la intersecția bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu.

Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23:30.

Compania precizează că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru finalizarea lucrărilor. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code