Economice

Omul de afaceri Sorin Crețeanu pregătește terenul pentru un ansamblu rezidențial cu 14 blocuri în Buftea

Suprafața terenului pentru care s-au obținut avize este de 45.000 de mp și se află în localitatea Buftea, acolo unde Comnord a avut un punct de lucru. Proiectul prevede construcția a 14 blocuri cu regim mic de înălțime: patru etaje restrase, dar și a unui centru comercial. Blocurile ar urma să aibă în total 460 de apartamente. Indicatorii urbanistici propuși sunt POT= 25-30-50%, CUT = 1-1,5, iar înălțimea maximă a construcțiilor este de 19 metri. 

În primăvara acestui an, omul de afaceri a primit autorizația de construcție a unui bloc de apartamente peste drum de proiectul Stejarii construit de Ion Țiriac. Jardins du Nord, cum a fost numit, va avea 37 de apartamente de lux, unde prețurile sunt de 80.000 de euro pentru o garsonieră și 310.000 de euro pentru un apartament cu patru camere. Proiectul este construit prin firma Nord Premium Development, înființată anul trecut, și din care Crețeanu are 47%, Dinescu Constantin 20% și Frunză Vasilica Carmen 33%. CNO Techno Construct se ocupă de construcția proiectului, firmă din care Crețeanu are 85%.

Tot anul trecut, Crețeanu a înființat și Solid Capital Group, cu activități ale holdingurilor, din care deține 56%, iar restul fosta soție, Marilena, potrivit Termene.ro. Solid Capital este acționar majoritar în mai multe înființate anul trecut și care au ca domeniu de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară: Quartier du Nord, Solid Asset Management și Aviatorilor 58. Pentru aceasta din urmă, Crețeanu a primit aviz pentru construcția unui bloc, chiar pe finalul mandatului de primar al Gabrielei Firea, potrivit Hotnews.ro.

Parc Bazilescu Proiect și Comnord Invest sunt alte două firme deținute 100% de omul de afaceri și care au fost înființate anul acesta.

Sorin Crețeanu a mai construit în trecut proiectul rezidențial Ten Blocks din Militari și a fost partener cu Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte în proiectul Băneasa Rezidențial. Compania de construcții Comnord a fost delistată de la Bursa de la București în 2018, iar în perioada de boom imobiliar a înregistrat cel mai bun rezultat financiar: afaceri de 263 de milioane de lei și un profit de aproape 22 de milioane de lei. Treptat, compania a pierdut din avânt, iar anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 2,5 milioane de lei și un profit de 3 milioane de lei. În 2008, Procema înregistra afaceri de peste 300 de milioane de lei. Anul tecut, producătorul a avut afaceri de circa 5,4 milioane de lei. 

 

 

The post Omul de afaceri Sorin Crețeanu pregătește terenul pentru un ansamblu rezidențial cu 14 blocuri în Buftea appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code