Flux Stiri

Adrian Sârbu: 7 octombrie este 9/11 al Israelului. Suntem în al treilea Război Mondial/ Distanța de la Odessa la București este mică, iar de la București la Tel Aviv și mai mică. România e o țară neapărată

  • Atacurile-surpriză ale grupării Hamas asupra Israelului sunt fără precedent şi o dovadă că suntem în al Treilea Război Mondial
  • E greu să ieşi din carnaval în al treilea Război Mondial. Cel puţin noi, românii, trăim un carnaval de peste 30 de ani.
  • Autorităţile de la Bucureşti ar trebui să iasă din atmosfera de carnaval şi să se gândească la apărarea României, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.

Atacurile-surpriză ale grupării Hamas asupra Israelului sunt fără precedent și o dovadă că suntem în al Treilea Război Mondial, un motiv pentru autoritățile de la București să iasă din atmosfera de carnaval și să se gândească la apărarea României, spune Adrian Sârbu la Știrile Aleph News.

Monica Mihai: Suntem război, spune premierul Benjamin Netaniahu după atacurile-surpriză ale grupării Hamas din această dimineață care a trimis peste 3000 de rachete pe teritoriul israelian. Cum s-a putut întâmpla un asemenea scenariu? Și o să adresez această întrebare dlui Sârbu.

Adrian Sârbu: Nu e bine pentru Israel și nu e bine pentru lumea noastră. Astăzi, 7 octombrie este 9/11 al Israelului. Fără precedent. Și tot ce s-a întâmplat acolo confirmă sau concură la ce spun eu. Luați prin surprindere în primul rând. Israelul atacat în inima lui, în unitățile militare. Nu își închipuia nimeni că se întâmplă așa ceva. Dar ceea ce văd, e că de fapt am ce am văzut astăzi și trăim Pearl Harbour -ul celui de al treilea Război Mondial. Noi suntem în al treilea Război Mondial, nu vrem să acceptăm asta, normal. E greu să ieși din carnaval în al treilea Război Mondial. E greu să se încheie un carnaval în viața ta și, cel puțin noi românii, trăim un carnaval de 30 și ceva de ani. Dar, noi acolo suntem și ne-a spus foarte clar dl. Putin. Dl. Putin ne-a spus că el și cu prietenii lui, știm cine sunt, vrea o lume multipolară. Ce înseamnă lume multipolară? O să spui domnule, o fi ceva, o nouă invenție a fizicii. Nu e nicio invenție a fizicii, vorbesc de reîntoarcere la geopolitică. Un termen foarte confuz: multipolar, geopolitic. Ei vor așa și cred că o să atingă această lume. Dl. Putin vrea Uniunea Sovietică înapoi și Europa, ca bonus, nu? Nu asta de Est, din care noi am scăpat, ci toată Europa. Că tot e prieten cu nemții, cu francezii, era cu Berlusconi. Deci vrea asta. Xi vrea doar Asia, nu vrea mult și probabil că Iranul, al treilea prieten, venit la masă și acceptat, foarte util, iacă-tă ce s-a întâmplat azi în Israel, vrea cel puțin lumea islamică șiită, dacă nu mai mult. Deci, noi, astăzi, Monica suntem în al treilea Război Mondial. Ne place, nu ne place, hai să ne obișnuim. Mai ales conducătorii României a căror singură preocupare este cum pun mână pe 72-78 miliarde, bani fără număr de la UE și cum îi cheltuiesc cum nu mai ei știu, să se gândească că România e o țară neapărată și că distanța de la Odessa la București e mică, iar de la Tel Aviv la București, este, în ziua de azi în care nu mai există distanțe pe planeta asta, și mai mică.

The post Adrian Sârbu: 7 octombrie este 9/11 al Israelului. Suntem în al treilea Război Mondial/ Distanța de la Odessa la București este mică, iar de la București la Tel Aviv și mai mică. România e o țară neapărată appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code