Economice

Ziariștii BBC își reiau transmisiile din Rusia

Grupul audiovizual britanic asigură că ”a examinat implicaţiile noii legislaţii, precum şi nevoia urgentă de a transmite din interiorul Rusiei” în contextul conflictului armat ruso-ucrainean, astfel că ”după o analiză matură” a decis să reia transmiterea de reportaje din Rusia încă de marţi seară.

”Vom prezenta această parte crucială a istoriei de manieră independentă şi imparţială, respectând normele editoriale stricte ale BBC. Securitatea personalului nostru în Rusia rămâne prioritatea noastră numărul unu”, precizează postul britanic.

Acesta suspendase vineri ”temporar” activitatea jurnaliştilor săi în Rusia pentru a le asigura ”securitatea”, ca urmare a măsurilor severe adoptate de Moscova faţă de mass-media după invazia în Ucraina.

Numeroase mass-media străine au decis să-şi suspende activitatea în Rusia după adoptarea respectivei legi, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea oricărei informaţii care ”discreditează” armata rusă. Potrivit Kremlinului, Rusia se confruntă în Ucraina şi cu un război informaţional.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code