Flux Stiri

Venezuela luptă cu incendii record. O secetă determinată de schimbările climatice afectează regiunea

  • Peste 30.200 de incendii au fost detectate de sateliți în țară din ianuarie până în martie.
  • Cele mai grave incendii din regiune au loc de obicei în lunile august și septembrie
  • Precipitațiile scăzute și temperaturile ridicate din America de Sud au făcut ca incendiile să se răspândească scăpată de sub control.

Un număr record de incendii arde în Amazonia venezueleană, în timp ce o secetă determinată de schimbările climatice afectează regiunea, scrie Ecowatch.

Peste 30.200 de incendii au fost detectate de sateliți în țară din ianuarie până în martie, a raportat Reuters. Agenția de cercetare Inpe din Brazilia a declarat că este cea mai mare pentru perioada de când au început înregistrările în 1999.

Numărul include incendiile din pajiștile, pădurile și Amazonul din Venezuela.

„Sezonul uscat al Venezuelei se extinde de obicei din decembrie până în martie, cu ploi abundente care revin în aprilie și mai. Sezonul incendiilor din țară urmează, în general, același model, numărul de incendii observate de sateliți tinde să crească în ianuarie, să ajungă la vârf în martie și să scadă în mai”, a spus Observatorul Pământului NASA.

Terenul este frecvent curățat pentru agricultură prin folosirea incendiilor provocate de om, dar cercetătorii au spus că precipitațiile scăzute și temperaturile ridicate din America de Sud – pe lângă absența planificării de prevenire – au făcut ca incendiile să se răspândească scăpată de sub control, a raportat Reuters.

„Totul indică că vom vedea alte evenimente de incendii catastrofale – megaincendii care sunt uriașe ca dimensiune și înălțime”, a declarat Manoela Machado, cercetător în domeniul incendiilor de la Universitatea din Oxford, după cum a raportat Reuters.

Cele mai grave incendii din regiune au loc de obicei în lunile august și septembrie de-a lungul marginii de sud-est a Amazonului brazilian, unde defrișările agricole sunt cele mai intense.

Citește și

The post Venezuela luptă cu incendii record. O secetă determinată de schimbările climatice afectează regiunea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code