Flux Stiri

Una dintre cele mai vechi cărţi din lume, scrisă în 40 de ani de un scrib, va fi scoasă la licitaţie

  • O carte din Egipt considerată una dintre cele mai vechi din lume va fi scoasă la licitaţie în luna iunie la Londra.
  • Codicele are o valoare de vânzare estimată între 2,6 şi 3,8 milioane de dolari.
  • Cele 104 pagini au fost scrise de un singur scrib pe o perioadă de 40 de ani la o mănăstire din Egipt.

O carte din Egipt considerată una dintre cele mai vechi din lume va fi scoasă la licitaţie în luna iunie la Londra. Codicele, scris în limba coptă pe papirus în jurul anilor 250-350 d.Hr. şi produs într-una dintre primele mănăstiri creştine, are o valoare de vânzare estimată între 2,6 şi 3,8 milioane de dolari, potrivit Christie’s.

Ceea ce avem în această carte sunt cele mai vechi texte cunoscute din Biblie”, a declarat Eugenio Donadoni, specialist al casei de licitaţii Christie’s, notează Reuters.

Cele 104 pagini au fost scrise de un singur scrib pe o perioadă de 40 de ani la o mănăstire din Egipt. Codicele conţine prima epistolă a lui Petru şi Cartea lui Iona.

Donadoni a atribuit conservarea cărţii climatului uscat al Egiptului, adăugând că doar o mână de cărţi din secolele al III-lea şi al IV-lea au supravieţuit până în prezent.

Codexul a fost descoperit în Egipt în anii ’50 şi a fost achiziţionat de Universitatea din Mississippi, unde a rămas până în 1981. Colecţionarul norvegian de manuscrise Martin Schoyen l-a achiziţionat în 1988 şi îl scoate acum la licitaţie împreună cu alte câteva piese importante din colecţia sa, una dintre cele mai mari colecţii private de manuscrise din lume.

Citește și

The post Una dintre cele mai vechi cărţi din lume, scrisă în 40 de ani de un scrib, va fi scoasă la licitaţie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code