Flux Stiri

Val de caniculă în sudul țării. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală și 8 județe

  • Este cod portocaliu de caniculă în Capitală și în alte 8 județe din sudul României.
  • Temperaturile vor depăși 39 de grade Celsius în sud, iar în restul țării se anunță cod galben de instabilitate atmosferică.
  • Oamenii vor fi afectați de disconfortul termin care se anunță accentuat.

Codul portocaliu vizează fenomene de caniculă și disconfort termin accentuat și se manifestă în Capitală, dar și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila și Ilfov, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicile temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Se anunță cod galben de instabilitate atmosferică

De asemenea, de miercuri, de la ora 10:00 până joi dimineața, la ora 03:00 va fi instabilitate atmosferică, fiind emis un cod galben în Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

În aceste zone vor fi perioade de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Citește și:

The post Val de caniculă în sudul țării. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală și 8 județe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code