Flux Stiri

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Cum va folosi Jaguar bateriile uzate ale mașinilor electrice

  • Jaguar a lansat o campanie prin care plănuiesc să reutilizeze bateriile vechi ale mașinilor pentru furnizarea de energie electrică.
  • Planul Jaguar este de a reutiliza suficiente baterii pentru alimentarea cu energie electrică a 750 de case pe zi.
  • Bateriile Jaguar Land Rover au o capacitate de până la 80% și pot fi refolosite de-a lungul mai multor ani.

Cel mai mare producător de mașini din Marea Britanie, Jaguar Land Rover (JLR), își transformă bateriile auto uzate în ceea ce spune că va fi unul dintre cele mai mari sisteme de stocare a energiei din Marea Britanie.

Bateriile de mașini electrice pot fi folosite din nou atunci când se încadrează sub cerințele „stringente” ale unui vehicul electric, spun reprezentanții JLR. Stocarea bateriilor poate fi folosită pentru a păstra energia electrică. Această energie, furnizată de JLR, poate fi apoi alimentată în rețea când este necesar. În acest mod, Marea Britanie ar evita penele de current sau supraîncărcarea rețelei electrice.

Schema de baterii propusă de JLR își dorește să furnizeze suficiente baterii pentru a alimenta 750 de case pe zi, echivalentul a 7,5 megawați/oră de energie, până la sfârșitul acestui an. Bateriile vor fi depozitate în containere în parcul de energie regenerabilă Chelveston din Northamptonshire.

Există posibilitatea de a dezvolta programul, deoarece mai multe containere pot fi create pentru a găzdui baterii uzate suplimentare de la vehicule în viitor, a spus JLR. Alimentarea cu baterii uzate pentru stocarea energiei ar putea depăși 200 de gigawați/oră pe an până în 2030, creând o valoare globală de peste 30 de miliarde de dolari, potrivit unui raport McKinsey din 2019.

„Anunțul demonstrează că bateriile vehiculelor electrice (EV) rezistă adesea mai mult decât vehiculele în sine și, chiar și atunci când nu mai sunt potrivite pentru utilizare în mașini, pot găsi vieți noi în altă parte” a spus șeful transporturilor din Marea Britanie, Colin Walker. Atunci când sunt înlocuite, bateriile încă au o capacitate de până la 80%.

Citește și:

The post Nimic nu se pierde, totul se transformă. Cum va folosi Jaguar bateriile uzate ale mașinilor electrice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code