Flux Stiri

Un liceu din Oradea introduce un sistem de recunoaștere facială. Asociația pentru Tehnologie: „Sistemul recunoașterii faciale nu este legal”

  • Un sistem de recunoaștere facială va fi introdus într-un liceul din Oradea.
  • Asociația pentru Tehnologie și Internet: „Sistemul recunoașterii faciale nu este legal în școli”.
  • O sesizare a fost trimisă la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor.

După ce Liceul „Onisifor Ghibu” din Oradea a anunțat că va introduce sistemul de recunoaștere facială la intrarea în școli, Asociația pentru Tehnologie și Internet a reacționat. Reprezentanții au trimis o sesizare către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, susținând că sistemele de monitorizare bazate pe recunoaștere facială nu sunt legale în școli.

Cum ne raportăm reacția Asociației pentru Tehnologie și Internet cu privire la acest sistem

„Această măsură nu este una care ar pune în pericol elevii. Este o măsură care ar contribui la siguranța acestora. Problema este legată de modul în care se folosesc aceste date, cine le administrează, cine are acces la ele. Am avea nevoie de niște clarificări legislative din partea Parlamentului cu privire la acest lucru, dar moemntan nu avem parte de așa ceva, iar acest lucru reprezintă o problemă”, a declarat Mihnea Stoica, elev în clasa a XII-a.

Poate fi văzut acest lucru ca un pas spre digitalizare?

„E o măsură de siguranță bună, care pare a fi eficientă. Există persoane din mediuri străine care intră în școli și care pot reprezenta un pericol, așa cum am văzut că se întâmplă în alte țări. Paznicii nu sunt cei mai buni pentru a proteja elevii în astfel de situații”, a mai adăugat acesta.

Citește și

The post Un liceu din Oradea introduce un sistem de recunoaștere facială. Asociația pentru Tehnologie: „Sistemul recunoașterii faciale nu este legal” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code