Economice

Tranzacție de 40 de milioane de lei pe piața laptelui. Olandezii de la DN Agrar Group SA vor să cumpere parțial sau integral alte patru firme cu activități conexe

După ce a finalizat cel mai mare plasament privat de acțiuni din prima jumătate a acestui an, în valoare de 24,7 milioane de lei, DN Agrar Group SA, grup cu acţionariat majoritar olan­dez și activități în  zootehnie, producţie vegetală, logistică și nu numai vrea să preia integral sau parțial  alte patru companii cu activități în zootehnie, cultivarea cerealelor și intermedieri imobiliare controlate tot de investitori olandezi.

Președintele Consiliului de Administrație al companiei deținute, potrivit termene.ro, de A.M Advies BV Olanda, a convocat, pentru luna noiembrie, o AGEA în cadrul căreia se va vota aprobarea cumpărării de către societate a părților sociale deținute de DN Agrar Garbova CV în patru alte societăți : DN Agrar Apold, DN Agrar Holding SRL, DN Agrar Calnic și Prodag Garbova. Valoarea tranzacției globale se va cifra la cel mult 40 de milioane de lei și va fi finanțată printr-un credit bancar.

Potrivit termene.ro, DN Agrar Garbova CV este o entitate juridică olandeză care deține 90% dintre părțile sociale DN Agrar Apold, companie cu activități în domeniul zootehniei și afaceri de 41,6 milioane de lei în 2020. De asemenea, DN Agrar Garbova CV deține 100% din părțile sociale ale DN Agrar Holding, cu activități în sectorul vegetal, 90% din pările sociale ale DN Agrar Calnic, cu activități în cultivarea cerealelor și 99% din părțile sociale ale Prodag Garbova, cu afaceri în cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

A.M. Advies B.V este, la rândul său, controlată de  Jan Gijsbertus de Boer, care este și  managerul general și actionar al societăților din 2008.

Vor să devină lider de piață

Potrivit oficialilor companiei, obiectivul pentru finele lui 2021 al DN Agrar Group SA este de a deveni cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață în România, mișcările în acest sens fiind evidente încă de la începutul anului. În luna iulie, compania a atras  24,7 milioane de lei, în urma celui mai mare plasament privat de acțiuni ȋncheiat ȋn ultimul an ȋn Români. În urma operaţiunii, compania a cedat investitorilor  25,7% din capitalul social al companiei, iar cu banii obținuți a achiziționat  în integralitate compania Lacto Agrar, printr-o tranzacție de 4,3 milioane de euro. Diferența a rămas la dispoziția companiei pentru cheltuieli curente.

Tranzacția de preluare așteaptă încă acordul Consiliului Concurenței.

De altfel, grupul este deja cel mai mare distribuitor de lapre pentru grupul francez Lactalis, care deține pe plan local Albalact Rarăul, Covalact și Lactate Harghita.

Menționăm, de asemenea, că Jan G. de Boer, CEO DN AGRAR GROUP, a anunțat odată cu finalizarea cu succes a plasamentului privat că intenționează listarea la Bursă, pe piața AeRO, sub simbolul DN. Din estimările companiei, listarea era programată pentru mijlocul lunii septembrie. Din informațiile Economica însă, acțiunile companiei nu vor intra la tranzacționare pe termen foarte scurt.

“Pentru realizarea acestui obiectiv, urmărim creșterea companiei prin dezvoltarea de noi ferme și prin achiziții de ferme existente (ferme agricole cu producție vegetală şi / sau ferme de producție a laptelui de vacă). Planul nostru este ca la mijlocul lunii septembrie să ieşim public pe piața de capital, cu simbolul de decontare DN, unde vom putea creşte alături de investitorii noştri. Ȋn aceeaşi măsură, eforturile noastre sunt concentrate ȋn dezvoltarea regiunilor unde ne desfăşuram activitatea, fiind ȋndreptate către cooperare şi bună relaționare cu furnizorii locali și alte părți interesate ȋn a crește împreună”, a mai spus Jan G. de Boer.

Citește și

 

The post Tranzacție de 40 de milioane de lei pe piața laptelui. Olandezii de la DN Agrar Group SA vor să cumpere parțial sau integral alte patru firme cu activități conexe appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code