Economice

Top progrese calea ferată: Porr Construct a avut luna trecută cel mai mare avans, la Podul Grădiștea

Porr Construct a avut un avans de 2,72 puncte procentuale pe șantierul Podului Grădiștea, potrivit datelor pe luna mai, publicate de CFR Infrastructură. Astfel, lucrările pe cei 12,86 kilometri de cale ferată, care includ faimosul pod, sunt realizate în proporție de aproape 20%. În ianuarie 2021 a fost emis ordinul de începere pentru acest contract de proiectare şi execuţie, parte din proiectul de modernizare a liniei Bucureşti – Giurgiu. Data estimată a finalizării lucrărilor este iulie 2023.

În top urmează Asocierea Alstom Transport – Aktor Technical Societe Anonyme – Arcada Company – Euro Construct Trading 98 (RailWorks), cu un avans de 1,38 puncte procentuale pe subsecțiunile Brașov – Apața și Cața – Sighișoara. Gradul de execuție pe cei 84 de kilometri de cale ferată a ajuns luna trecută la 13,60%. Cu startul în aprilie 2020, lucrările prevăzute de acest contract au ca dată estimată de finalizare luna aprilie a anului 2024.

progrese cf mai 2022

 

 

 

 

 

 

Mai departe, Asocierea Aktor – Alstom Transport – Arcada Company a înregistrat un progres de 1 punct procentual pe subsecțiunea Apața – Cața din tronsonul Brașov – Sighișoara. Realizate în proporție de 9,50%, lucrările pe acest contract au ca termen estimat de finalizare luna noiembrie a anului 2024.

Pe poziția a patra se plasează o asociere italo – spaniolă, cu un avans de 0,94 puncte procentuale pe tronsonul Gurasada – Simeria. Asocierea FCC Construccion – WeBuild – Contratas y Ventas a ajuns la un stadiu fizic de peste 61% pe acest contract început în octombrie 2017 și cu termen estimat pentru finalizarea lucrărilor în septembrie 2023.

În continuare, Asocierea WeBuild – FCC Construccion – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie – Thales Systems Romania a avut un proogres de 0,59 puncte procentuale pe lotul km 614 – Bârzava din proiectul de reabilitare a liniei CF frontieră Curtici – Simeria. Realizate în proporție de peste 71%, lucrările din acest contract ar putea fi terminate în martie 2023, potrivit estimărilor de pe site-ul CFR Infrastructură.

Aceeași asociere a raportat un avans de 0,47 puncte procentuale pe lotul vecin, Bârzava – Ilteu. Realizate în proporție de peste 76%, și lucrările din acest contract au ca termen estimat de finalizare luna martie a anului viitor.

La final, asocierea RailWorks a înregistrat un progres de 0,05 puncte procentuale pe lotul Ilteu – Gurasada. Început în decembrie 2017, contractul pentru acest lot realizat în proporție de 52,15%, are dată estimată de finalizare a lucrărilor în luna decembrie 2023.

Clasamentul marilor proiecte de infrastructură feroviară va fi extins pe măsură ce vor fi deschise noi șantiere.

 

FOTO – VIDEO: CF902 București – Giurgiu, sectorul Comana – Grădiștea – Vidra (sursa: Asociația Pro Infrastructură)

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code