Economice

Top constructori autostrăzi: UMB, Strabag și Alarko au avut cele mai mari progrese pe șantiere în noiembrie

Topul constructorilor de autostrăzi pe luna noiembrie este dominat de grupul UMB, cu prima raportare de progres pe tronsonul Nădășelu – Zimbor, ce-i drept după mai multe luni de la începerea lucrărilor. Spedition UMB, firma – fanion a grupului controlat de Dorinel Umbrărescu, a intrat în top direct pe primul loc cu un avans de 21 puncte procentuale pe acest șantier din A3.

Un avans spectaculos, de 13,3 puncte procentuale, a raportat constructorul Strabag pe lotul Tg Mureș – Ungheni din A3. De altfel, ritmul de lucru peste medie al acestui constructor a permis inaugurarea lotului de autostradă la începutul lunii decembrie, înainte de expirarea termenului contractual în 2022.

progrese autostrazi noiembrie

 

 

 

 

 

 

 

Podiumul este completat de constructorul din Turcia Alsim Alarko, cu un progres de peste 6 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Lucrările pe acest lot sunt realizate astfel în proporție de peste 36%, conform datelor de pe harta interactivă a proiectelor, actualizată de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN).

Pe următoarea poziție se situează tot un constructor din Turcia, respectiv firma Nurol, cu un avans de 3,16 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3).

Mai departe, grupul UMB a raportat un progres de 3 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford.

În top urmează din nou constructorul din Turcia Alarko, cu un avans de 2,95 puncte procentuale pe lotul 1 din A0 Sud. Gradul de execuție pe acest tronson de autostradă a depășit astfel 16%.

Cu un progres de aproape 2,5 puncte procentuale, Porr Construct a ajuns pe primul lot din Autostrada Sibiu – Pitești la un stadiu al lucrărilor de 56%.

În continuarea clasamentului, italienii de la Astaldi au avut un avans de 2,45 puncte procentuale la Podul de la Brăila. Lucrăile la Golden Gate-ul de peste Dunăre au depășit astfel pragul de execuție de 50%.

Pe restul șantierelor, progresele raportate au fost de sub 2 puncte procentuale. Pe de altă parte, pe lotul Chiribiș – Biharia din Autostrada Transilvania nu s-a înregistrat nicio mișcare, acesta fiind blocat de la începutul anului.

The post Top constructori autostrăzi: UMB, Strabag și Alarko au avut cele mai mari progrese pe șantiere în noiembrie appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code