Flux Stiri

TikTok se confruntă cu un nou proces. Statul Iowa dă în judecată platforma pentru „conținut neadecvat” accesat de copii

  • Utah, Arkansas și Indiana au intentat procese similare, deși un judecător a respins procesul Indianei în noiembrie.
  • Curtea Supremă a Statelor Unite va decide dacă încercările statului de a reglementa platformele de social media precum Facebook, X și TikTok încalcă Constituția.
  • „TikTok s-a strecurat dincolo de blocurile parentale deturnând gravitatea conținutului său”, a declarat procurorul general din Iowa, Brenna Bird.

Iowa a devenit miercuri cel mai recent stat care a dat în judecată TikTok pentru afirmațiile potrivit cărora compania de social media înșală consumatorii cu privire la cantitatea de „conținut neadecvat” pe care copiii îl pot accesa prin intermediul platformei, scrie AP News.

TikTok susține un rating de vârstă de 12 ani și mai mult în magazinele de aplicații, care este denaturat din cauza conținutului matur și sexual „frecvent și intens”, susține Iowa în procesul împotriva TikTok și a companiei mamă din China, ByteDance. „TikTok s-a strecurat dincolo de blocurile parentale deturnând gravitatea conținutului său”, a declarat procurorul general din Iowa, Brenna Bird, într-un comunicat.

Utah, Arkansas și Indiana au intentat procese similare, deși un judecător a respins procesul Indianei în noiembrie. Judecătorii de acolo au stabilit că descărcarea gratuită a aplicației de rețele sociale TikTok nu echivalează cu o tranzacție de consum în conformitate cu legea sa de stat. De asemenea, Curtea Supremă a Statelor Unite va decide dacă încercările statului de a reglementa platformele de social media precum Facebook, X și TikTok încalcă Constituția.

La sfârșitul anului 2022, guvernatorul Iowa Kim Reynolds a emis o interdicție privind utilizarea TikTok pe dispozitivele deținute de stat, așa cum au făcut mulți, din îngrijorarea riscului de securitate legat de proprietatea sa chineză.

Reynolds a propus, de asemenea, anul acesta ca Legislativul condus de republicani să adopte o nouă lege care ar impune verificarea vârstei de 18 ani și mai mult pentru site-urile de pornografie pentru a reduce accesul adolescenților la conținut, deși site-urile de social media, împreună cu site-urile de știri și motoarele de căutare, ar fi scutite.

Citește și

The post TikTok se confruntă cu un nou proces. Statul Iowa dă în judecată platforma pentru „conținut neadecvat” accesat de copii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code