Flux Stiri

Polițele RCA vor putea fi plătite în rate. Ele pot fi suspendate dacă vehiculul nu este utilizat

  • Discuțiile vor continua pe parcursul zilelor imediat următoare în vederea consolidării unui pachet de măsuri.
  • ASF a purtat mai multe sesiuni de discuții și consultări cu reprezentanții industriei transporturilor din România.
  • Clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe.

Polițele RCA vor putea fi plătite în rate. În ultimele zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a purtat mai multe sesiuni de discuții și consultări cu reprezentanții industriei transporturilor din România, precum și cu cei ai companiilor de asigurări.

Printre măsurile menite să diminueze efortul financiar al posesorilor de polițe RCA se numără:

  • Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA pe durata în care autovehiculul nu este utilizat, cu prelungirea valabilității acestuia cu perioada în care a fost suspendat;
  • Efectuarea plății primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice, opțiunea plății în rate aparținând potențialului asigurat;
  • Revizuirea modalității de stabilire a tarifului de primă RCA pentru contractele încheiate pe perioade mai mici de 12 luni, astfel încât să nu mai existe diferențe atât de mari între polițele anuale și cele subanuale.

Discuțiile vor continua pe parcursul zilelor imediat următoare în vederea consolidării unui pachet de măsuri care să poată fi aplicat imediat pentru soluționarea problemelor ridicate de reprezentanții transportatorilor, mai susțin cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Autoritatea a creat astfel un cadru mai amplu de analiză și de identificare a unor soluții concrete și sustenabile necesare rezolvării problemelor cu care se confruntă industria de transport referitoare la polițele RCA. ASF a luat în considerare, împreună cu partenerii de dialog, toate abordările posibile ca răspuns la solicitările transportatorilor. Autoritatea are în vedere măsuri ce sunt incluse într-un plan de acțiune care cuprinde și activități care, în bună măsură, urmau să fie adoptate de către ASF în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și

The post Polițele RCA vor putea fi plătite în rate. Ele pot fi suspendate dacă vehiculul nu este utilizat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code