Economice

Tesla va începe construcția unei uzine pentru Megapack, sistemul său de stocare a energiei

Mai puțin cunoscute decât vehiculele electrice ale mărcii, sistemele de stocare a energiei Tesla Megapack sunt menite să stabilizeze rețelele electrice și să prevină întreruperile atunci când rețeaua dintr-o anumită zonă este suprasolicitată. Prin acest produs, Tesla le dă un mesaj celor care se tem că majorarea numărului de mașini electrice, la care se adaugă tot mai multe echipamente casnice care consumă energie, nu vor putea fi susținute de rețelele operatorilor.

Conform agenției chineze Xinhua, Tesla Inc va construi o nouă fabrică lângă cea de automobile de la Shanghai. Această nouă uzină va produce sistemul de stocare a energiei Megapack. Conform informațiilor dezvăluite de Xinhua, compania condusă de Elon Musk va demara construcția noii facilități în al treilea trimestru al acestui an, iar primele livrări Megapack sunt așteptate în al doilea trimestru din 2024.

Inițial, noua fabrică va produce circa 10.000 de unități Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 GWh de stocare a energiei. Producția va fi vândută la nivel global, nu doar în China. Noua uzină care va produce Megapack se adaugă alteia care deja funcționează în California.

Conform Tesla Inc, viitorul energiei regenerabile se bazează pe stocarea la scară largă a acesteia, iar Megapack este un puternic sistem de baterii care oferă stocare și suport de energie ajutând la stabilizarea rețelei și la prevenirea întreruperilor.

Fiecare unitate Tesla Megapack poate stoca peste 3 MWh de energie, suficientă pentru a alimenta în medie 3.600 de locuințe timp de o oră.

Producătorul livrează fiecare sistem de stocare complet asamblat și gata de funcționare, asigurând astfel o instalare rapidă. Sistemele necesită întreținere minimă și includ o garanție de până la 20 de ani.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code