Flux Stiri

Suntem pregătiți pentru săptămâna de lucru de 4 zile? Expert HR: „Nu este posibilă în toate domeniile și pentru toate tipurile de posturi”

  • Ziua de muncă a scăzut cu aproape o oră în ultimii 3 ani, arată un nou raport ActivTrak.
  • Analiza a arătat că ziua tipică de lucru a fost de 9 ore și 5 minute la sfârșitul anului 2023, comparativ cu 9 ore și 52 de minute la începutul anului 2021.
  • Studiul a constatat, de asemenea, o scădere a numărului de angajaţi suprasolicitaţi.

Suntem pregătiți pentru săptămâna de lucru de 4 zile? Facem pași mici. Ziua de muncă a scăzut cu aproape o oră în ultimii 3 ani, arată un nou raport ActivTrak. Analiza a arătat că ziua tipică de lucru a fost de 9 ore și 5 minute la sfârșitul anului 2023, comparativ cu 9 ore și 52 de minute la începutul anului 2021. Deși angajații lucrează mai puține ore pe săptămână, productivitatea lor a rămas neschimbată. Totuși, aceștia și-au terminat sarcinile într-un timp mai scurt.

Studiul a constatat, de asemenea, o scădere a numărului de angajaţi suprasolicitaţi sau a celor care lucrează frecvent în afara programului normal de lucru.

„Cred că activitatea angajaților, vedem cu toții, se îndreaptă spre o flexibilizare. Vorbim despre acest lucru de ceva timp. Este evident faptul că oamenii preferă să lucreze concentrat într-un anumit interval orar, dar să își aloce timp și pentru obiectivele personale să se ducă să își ia copiii de la școală sau de la grădiniță, să înceapă mai devreme sau mai târziu. Suntem pregătiți pentru săptămâna de muncă de 4 zile, doar că nu este posibilă în toate domeniile și pentru toate tipurile de posturi”, a explicat Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Citește și

The post Suntem pregătiți pentru săptămâna de lucru de 4 zile? Expert HR: „Nu este posibilă în toate domeniile și pentru toate tipurile de posturi” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code