Economice

Subvențiile pe care Guvernul german le acordă pentru atenuarea efectelor scumpirii energiei vor costa 17 miliarde de euro

Costul măsurilor va fi acoperit printr-un buget suplimentar pentru acest an, care, conform planurilor ministrului de Finanţe, va fi prezentat în 27 aprilie.

Anterior, Lindner declarase că acest buget suplimentar va finanţa doar măsurile legate de războiul din Ucraina.

Conflictul a exacerbat inflaţia deja ridicată, ducând la o creştere semnificativă a preţului combustibililor, şi ameninţând să frâneze redresarea economiei germane post-pandemie.

Conform măsurilor adoptate joi, angajaţii care plătesc impozit pe venit vor primi o singură dată o despăgubire pentru preţul energiei de 300 de euro, ca supliment la salariile lor. În plus, familiile vor primi o singură dată un bonus de 100 de euro per copil, suma fiind dublă la familiile cu venituri scăzute.

Preţul biletelor la transportul public va fi redus la nouă euro pe lună, timp de trei luni. Taxa pe combustibil va fi redusă la rata minimă din Europa timp de trei luni, ceea ce, susţine Lindner, ar trebui să reducă preţurile la pompă cu 0,30 euro la benzină şi cu 0,14 euro la motorină.

Guvernul de la Berlin nu a precizat încă data la care vor intra în vigoare măsurile.

„Acestea trebuie să ajungă la cetăţeni cât mai rapid posibil”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Guvernului.

Preţurile de vânzare cu amănuntul la benzină şi motorină au atins săptămâna trecută maxime istorice în multe ţări din lume după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a creat noi tensiuni pe piaţa petrolului.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code