Flux Stiri

STUDIU. Românii, pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate. Cât a lucrat în medie un român în 2022

  • Românii au condus anul trecut topul orelor de muncă în Uniunea Europeană.
  • Românii au lucrat, în medie, 2029 de ore în 2022, depășind semnificativ media europeană de 1679 de ore.
  • Avem și cel mai lung orar săptămânal împreuna cu polonezii, peste 40 de ore.

Românii au condus anul trecut în topul orelor de muncă în Uniunea Europeană. Dar vestea cea mai bună este că acum crește și productivitatea, în special datorită noilor tehnologii și metodelor noi de organizare a muncii.

Românii au lucrat, în medie, 2029 de ore în 2022, depășind semnificativ media europeană de 1679 de ore. Urmează bulgarii (1993) și greci (cu 1.979 de ore lucrate). Așa arată studiul Rexecode Institute. Avem și cel mai lung orar săptămânal împreuna cu polonezii, peste 40 de ore. În UE, în 2022, persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani care au un loc de muncă au lucrat în medie 37,5 ore pe săptămână

La categoria salariați cu contract de muncă, dar și la part-time, împreuna cu italienii, românii sunt europenii cei mai harnici, iar la capătul celălalt al clasamentului se află Suedia, Franța și Finlanda cu 1640 de ore pe an.

Productivitatea se vede că a început să crească mult mai accelerat, ceea ce confirmă faptul că economia se modernizează, iar iar metodele de lucru sunt tot mai eficiente. Pe anul 2022, Eurostat arată în dreptul României o productivitate de 80,3 la sută cu mult mai mare față de acum zece ani când era de 58%. Cel mai inteligent lucrează irlandezii cu 223 la suta, fiind urmați de angajații din Norvegia, Luxemburg, Belgia, Danemarca și Suedia.

Citește și

The post STUDIU. Românii, pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate. Cât a lucrat în medie un român în 2022 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code