- Unele plante naturale și ușor de obținut ne pot stimula imunitatea.
- Unul dintre cele mai comune condimente și folosit aproape zilnic în bucătărie, piperul negru s-a dovedit a fi promițător și împotriva cancerului.
- Cercetătorii au descoperit că usturoiul oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, în special ca stimulent al sistemului imunitar.
Sistemul nostru imunitar este complex și ne protejează de infecții și boli. Multe părți ale corpului lucrează separat și împreună pentru a ne menține sănătoși, dar stresul, lipsa somnului, alimentația deficitară și alți factori pot să ne epuizeze apărarea naturală. Unele plante naturale și ușor de obținut ne pot stimula imunitatea pentru a ne ajuta să ne menținem sănătoși în timp ce trecem peste ultimele luni de frig de iarnă.
Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment puternic antibacterian și antifungic care ne poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Acest condiment aromat poate, de asemenea, să amelioreze simptomele tulburărilor autoimune.
Un studiu a constatat că scorțișoara oferă o ameliorare semnificativă a simptomelor artritei reumatoide și a sclerozei multiple, în timp ce concluziile unui alt studiu arată că scorțișoara și ingredientele sale pot fi recomandate pentru a gestiona infecția COVID-19.
Piperul negru
Unul dintre cele mai comune condimente și folosit aproape zilnic în bucătărie, piperul negru s-a dovedit a fi promițător și împotriva cancerului.
Un studiu a confirmat că extractul de piper negru îmbunătățește semnificativ activitatea citotoxică a celulelor natural killer (NK) și sugerează cu tărie că poate exercita o acțiune imunomodulatoare și antitumorală care poate promova menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Usturoi
Folosit atât ca condiment, cât și ca aliment de mii de ani, cercetătorii au descoperit că usturoiul oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, în special ca stimulent care poate crește imunitatea.
O analiză sistematică a studiilor constată că usturoiul pare să îmbunătățească funcția imunitară prin stimularea anumitor tipuri de celule imunitare, inclusiv macrofage, limfocite și celule ucigașe naturale. Un alt studiu randomizat controlat a căutat dovezi că extractul de usturoi învechit ar putea stimula funcția imunitară umană împotriva infecțiilor respiratorii.
Rozmarin
Rozmarinul conține acid rozmarinic, care s-a demonstrat că modulează răspunsul nostru imunitar pentru a avea proprietăți antialergice și decongestionante. Într-un studiu cu 29 de participanți, cei cărora li s-a administrat acid rozmarinic au avut o cantitate mai mică de celule imune în mucusul nazal, ceea ce a redus congestia nazală.
O trecere în revistă a studiilor a concluzionat că rozmarinul are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii, antioxidante și neuroprotectoare semnificative, ceea de face ca imunitatea să crească.
The post STUDIU. Care sunt plantele care te pot ajuta că îți crești imunitatea appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews, am consemnat știrea