Flux Stiri

STUDIU. Pentru prima dată în istorie, oamenii de știință au descoperit cum să manipuleze „lumina cuantică”

  • Descoperirea a fost realizată de o echipă internațională de fizicieni.
  • Cercetătorii au creat un dispozitiv care a indus interacțiuni puternice între fotoni.
  • Acest lucru a permis fizicienilor implicați în studiu să observe modul în care fotonii au interacționat între ei.

Oamenii de știință au reușit să manipuleze particulele de lumină cuantică care au o relație puternică între ele. Descoperirea este un succes uriaș care va fi fundamental în modul în care oamenii de știință studiază domeniul cuantic de aici înainte, scrie BGR.

Descoperirea a fost realizată de o echipă internațională de oameni de știință, care au scris un studiu despre manipularea luminii cuantice. Acest studiu este publicat în Nature Physics și detaliază modul în care cercetătorii au creat un dispozitiv care a indus interacțiuni puternice între fotoni. Acest lucru a permis fizicienilor implicați în studiu să observe modul în care fotonii au interacționat între ei.

„Această știință fundamentală deschide calea pentru progresele în tehnicile de măsurare îmbunătățite cuantic și în calculul cuantic fotonic”, a explicat dr. Sahand Mahmoodian, autorul principal al studiului. O parte cheie a deblocării capacității de a manipula lumina cuantică, spune Mahmoodian, a fost în demonstrarea capacității de a identifica stările legate de fotoni de către oamenii de știință implicați.

Autorii studiului au putut să obțină acest lucru datorită emisiei stimulate. Acest proces a fost descris inițial de Albert Einstein în 1916 și a servit, de asemenea, drept bază pentru laserele pe care le folosim astăzi. În mod normal, emisia stimulată necesită o cantitate extrem de mare de fotoni pentru a funcționa. Cu toate acestea, cercetarea arată că o puteți face cu grupuri mici de fotoni și chiar cu fotoni unici.

Oamenii de știință implicați în studiu spun că va trebui să aplicăm aceleași principii pentru a dezvolta dispozitive mai eficiente care pot aplica aceste stări legate de fotoni necesare pentru a manipula lumina cuantică.

Citește și:

The post STUDIU. Pentru prima dată în istorie, oamenii de știință au descoperit cum să manipuleze „lumina cuantică” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code