Economice

Steve Jarrett, Global Head of Data and AI la Orange: Angajăm specialişti IT în România. Îi tratăm pe inginerii de la Bucureşti la fel ca pe cei din Paris

„Angajăm în România. În echipa mea sunt astăzi în jur de 200 de oameni, iar majoritatea este în Franţa, însă caut activ să angajez oameni atât în Varşovia, dar în special la Bucureşti. De fapt, până la finele anului viitor intenţionăm să avem 50 de persoane în fiecare locaţie. În ultimele şase luni, am angajat deja peste 20 din cei 50 care vor fi la Bucureşti”, a spus Jarrett.

Echipa nu lucrează doar la proiectele care vor face migrarea către Google şi cele legate de inteligenţă artificială din România, ci şi la proiectele globale ale Orange.

Majoritatea poziţiilor deschise sunt pentru ingineri de date, ingineri de cloud, arhitecţi Google Cloud şi Data Governance Business Analyst.

„Avem multe ţări în care operăm şi în care mutăm infrastructura către Google, avem foarte multe oportunităţi şi cazuri de utilizare grozave. Îi tratăm pe inginerii de la Bucureşti la fel ca pe cei din Paris sau alte oraşe din Franţa. Aşa că este o nouă oportunitate la noi la Orange să construim o echipă şi am fost atât de impresionat de oamenii pe care i-am întâlnit în România încât decizia noastră de a construi o echipă mare acolo a fost una foarte uşoară”, a explicat reprezentantul Orange.

Ca vicepreședinte senior pentru date și inteligență artificială la Orange, Steve Jarrett și-a asumat responsabilitatea de a crea un nou departament de date și inteligență artificială care definește strategia de date a grupului. Această nouă organizație consolidează competențele cheie pentru a ajuta compania să dezvolte cazuri de utilizare, să îmbogățească serviciile, să îmbunătățească procesele bazate pe date și inteligență artificială, precum și să sporească valoarea acestor date în exterior.

Steve Jarrett a fost lider de produs și antreprenor în domeniul inteligenței artificiale și al telefoniei mobile timp de peste 25 de ani, inclusiv prin crearea unuia dintre primele programe strategice de învățare automată ale Facebook în 2013, prin colaborarea cu Apple pentru primul model de iPod-ul și prin gestionarea de produs a primului browser mobil la General Magic. De asemenea, a fost CEO fondator a trei companii de software în SUA și în Regatul Unit al Marii Britanii.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking. Evenimentul, aflat la cea de-a zecea aniversare, reuneşte 130 de vorbitori internaţionali și locali care vor fi prezenți pe cele 9 scene virtuale între 10 şi 11 noiembrie.

Orange România a realizat, în intervalul iulie – septembrie, o cifră de afaceri de 273 milioane de euro, similară cu aceeași perioadă a anului anterior. Compania a înregistrat, totodată, o creștere a veniturilor din servicii datorită măririi bazei de clienți comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

The post Steve Jarrett, Global Head of Data and AI la Orange: Angajăm specialişti IT în România. Îi tratăm pe inginerii de la Bucureşti la fel ca pe cei din Paris appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code