Flux Stiri

Staţiunile montane şi marile oraşe, în topul preferinţelor pentru minivacanţa de Ziua Naţională

  • Staţiunile montane şi marile oraşe sunt în topul preferinţelor românilor pentru petrecerea minivacanţei de Ziua Naţională
  • Preţul mediu, plătit de un român, pentru un sejur de Ziua Naţională ajunge la 855 de lei.

Românii se pregătesc pentru ultima minivacanţă din 2023, profitând de zilele libere de Sf. Andrei (30 noiembrie) şi Ziua Naţională (1 decembrie). Anul acesta, sărbătorile pică joi şi vineri, făcând punte cu weekendul, ceea ce înseamnă că turiştii se pot bucura de un sejur de weekend prelungit.

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, şi în acest an sunt la mare căutare staţiunile de la munte şi marile oraşe. Mai mult decât atât, a nins deja într-o bună parte a României, astfel că românii vor avea parte de o vacanţă de iarnă în adevăratul sens al cuvântului, cu zăpadă, luminiţe de sărbători aprinse şi gustări tradiţionale.

Turiştii au făcut din timp rezervările pentru minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, ceea ce înseamnă că urmează un sfârşit de săptămână aglomerat în mai multe zone din ţară.

Conform platformei, în topul celor mai rezervate destinaţii pentru perioada 30 noiembrie – 4 decembrie se află Braşov, Sibiu, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Sinaia, Sighişoara, Predeal şi Buşteni. În ceea ce priveşte staţiunile montane preferate de turişti, se pare că Valea Prahovei câştigă detaşat şi în acest an. Printre opţiunile cu cele mai multe rezervări se numără Sinaia (cu 18% dintre rezervări), Predeal (15%) şi Buşteni (13%), restul procentelor fiind distribuite aproape în mod egal între oraşele montane mai mici.

La capitolul preţuri, tarifele medii au crescut în acest an comparativ cu 2022, aşa cum au crescut în aproape toate domeniile de activitate. Acest lucru, însă, nu a diminuat deloc dorinţa de a petrece un sejur alături de cei dragi cu ocazia zilelor libere de Sf. Andrei şi Ziua Naţională.

Preţul mediu pentru un sejur în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie este de 855 lei pentru două persoane şi de 979 de lei pentru o familie (doi adulţi + un copil). Există, de asemenea, şi două recorduri de preţ pe Travelminit: cel mai scump sejur rezervat pe platformă a fost de 7.006 lei, pentru 6 adulţi şi 1 copil, timp de trei nopţi, pe când cel mai ieftin a costat numai 134 lei, doar o noapte, doi adulţi.

Cei mai mulţi dintre ei (56%) au rezervat un sejur de numai două nopţi, dar sunt şi persoane care au rezervat trei, patru sau chiar mai multe nopţi, legând minivacanţa de un concediu mai lung. În ceea ce priveşte unitatea de cazare aleasă, procentele se împart şi de această dată preponderent între pensiuni (36% din rezervări) şi hoteluri (31% din rezervări).

La Sibiu şi Craiova, târgurile de Crăciun s-au deschis încă din 17 noiembrie, fiind primele oraşe din ţară care au dat startul sezonului festiv. La Timişoara, târgul a fost deschis pe 26 noiembrie, iar în Braşov şi Bucureşti, târgurile de Crăciun vor începe pe 30 noiembrie.

Nu vor lipsi nici paradele militare cu ocazia Zilei Naţionale, la Bucureşti şi Alba Iulia făcându-se pregătiri pentru festivităţi încă de acum câteva săptămâni.

Administratorii pârtiilor de la munte vor deschide toate domeniile schiabile din ţară, astfel încât turiştii care vor să se bucure de sporturile de iarnă să aibă la dispoziţie nenumărate opţiuni.

The post Staţiunile montane şi marile oraşe, în topul preferinţelor pentru minivacanţa de Ziua Naţională appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code