Flux Stiri

Povestea unui român de pe frontul ucrainean. Supranumit „Dracula”, a fost salvat de francezi după ce a fost rănit în Bahmut

  • Un român a fost salvat de o echipă de francezi, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina.
  • Bărbatul este membru în Legiunea Voluntarilor Internaționali.
  • Românul nu a putut fi evacuat la timp și a așteptat salvarea la -8°C.

Un român, membru în Legiunea Voluntarilor Internaționali, a fost salvat după ce a suferit răni grave luptând pe frontul din Ucraina, în Bahmut.

O imagine cu românul ținând o hârtie pe care scrie, în franceză, „Mulțumesc Xavier și comunității tale” a fost publicată pe X de Xavier Tytelman, fost pilot militar.

Cu o seară în urmă, Xavier posta pe X update-uri cu privire la starea lui „Dracula”: „Zona este accesibilă doar pe jos și nu se poate deplasa singur. Terenul foarte denivelat interzice accesul la 4×4; doar o echipă de salvare, cu targă, l-ar putea evacua. Dracula trebuie să aștepte salvarea la -8°C, în timp ce starea sa se înrăutățește”.

Au avut loc mai multe încercări de evacuare, dar progresul lent pe jos a dat rușilor timp să pregătească baraje de artilerie, împiedicând salvatorii să acceseze locul și provocând răni suplimentare. Să facem ceea ce este necesar pentru a-l salva pe „Dracula”, pentru a preveni bombardarea civililor și a-i permite Ucrainei să câștige. Ucraina este primul domino dintr-o serie lungă. Dacă Ucraina cade, deschidem cutia Pandorei pentru toate țările dictatoriale și imperialiste”, a scris Xavier pe X.

Xavier a făcut apel la comunitatea de pe X pentru donații, în momentul în care un medic de luptă francez a ajuns la fața locului și a găsit un vehicul uzat scos la vânzare, dar ideal pentru a-l transporta pe „Dracula”. Comunitatea lui Xavier a fost receptivă, donațiile salvându-i viața românului.

Citește și

The post Povestea unui român de pe frontul ucrainean. Supranumit „Dracula”, a fost salvat de francezi după ce a fost rănit în Bahmut appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code