Economice

Silviu Petran, Exploratist: Bugetele pentru evenimentele corporate au crescut cu 35% în ultimii 10 ani

„Analizând programele pentru angajați livrate de Exploratist în ultimii 10 ani, se observă o creștere de 35% a bugetelor pentru evenimentele corporate (de la 65 la 90 de euro/persoană în 2021), de 25% pentru sesiuni de team engagement (de la 40 euro/persoană la 50 de euro/persoană), și o creștere de 35% în ceea ce privește programele de comunicare internă”, arată Silviu Petran.

Factorii care determină evoluția bugetelor sunt tipul de execuție, complexitatea acesteia și introducerea tehnologiei.

Primele trei sectoare din care Exploratist primește cele mai multe cereri sunt industriile IT&C (40%), sectorul financiar (30%) și FMCG (30%).

În portofoliul de proiecte al Exploratist, pe primul loc ca pondere se află comunicarea internă și employer branding-ul, urmate de evenimentele corporate online și teambuilding-urile în online. Alături de acestea se numără sesiunile de well-being și dezvoltare personală, programele de learning, cele de recunoaștere și onboardingul digital.

O analiză a Exploratist, realizată cu ocazia aniversării a zece ani de activitate, arată că recrutarea, teambuildingul, comunicarea internă, recunoașterea, well-beingul , employer brandingul sunt câteva dintre conceptele care au definit piața muncii în ultimul deceniu.

Totodată, printre schimbările notabile, accelerate de pandemie, se numără mutarea celor mai multe procese specifice HR în online, o eficientizare a costurilor și o redistribuire a bugetelor către concepte noi precum employee experience – strategie integrată și well-being, trenduri care au marcat ultimii ani și conturează parcursul angajatului în companie și în anii următori.

În 10 ani de activitate, Exploratist a dezvoltat peste 700 de proiecte cu peste 100.000 de beneficiari din 100 de companii românești și multinaționale. Astfel, analizând cei 10 ani de activitate, prin prisma celor peste 150 de soluții implementate, Exploratist a extras cele 10 concepte care au marcat ultimul deceniu din perspectiva HR: recrutare și induction, teambuilding, training, managementul performanței, comunicarea internă, recognition, learning
and development, onboarding, well-being și employer branding.

„Percepția globală la nivel de HR arată o creștere semnificativă a importanței employee experience: în 2020 – 27% considerau această componentă ca fiind cea mai importantă din strategia de HR, iar studiile arată că procentul va crește la 35% în 2022. La nivel local, observăm o creștere comparabilă pentru astfel de programe. Bugetele cresc și ele proporțional, cu mențiunea că acestea sunt influențate consistent de mediul de implementare. Astfel, experiențele sunt mult mai eficiente din punct de vedere cost atunci când se desfășoară în online, decât în offline”, mai explică Silviu Andrei Petran.

Exploratist este agenție locală de employee experience care livrează integrat servicii și produse de HR,  marketing și digital menite să acopere toate etapele parcurse de angajați într-o organizație, de la onboarding și L&D până la comunicare internă, evenimente și programe de engagement.

The post Silviu Petran, Exploratist: Bugetele pentru evenimentele corporate au crescut cu 35% în ultimii 10 ani appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code