Economice

Samsung a trimis peste 30 de milioane de euro în Oțelinox, singurul producător de table și benzi de oțel inoxidabil laminate la rece din România și Europa de Est

Samsung Deutschland a operat cea mai mare majorare de capital al unei societăți din România în luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor consultate de Economica.net de la Registrul Comerțului.

Samsung Deutschland, deținută de Samsung Corporation, a decis în vara acestui an majorarea capitalului social al Oțelinox, singurul producător de table și benzi de oțel inoxidabil laminate la rece din România și Europa de Est. Operațiunea a fost finalizată în luna noiembrie a anului trecut.

Economica.net a întrebat acționarul Oțelinox care este motivul aceste majorări. „Majorarea de capital pe care ați menționat-o este pentru îmbunătățirea productivității și economisirea energiei Otelinox pentru a se conforma planului European Green Deal”, a transmis Samsung Germania la solicitarea noastră.

Când a cumpărat Samsung Oțelinox

Otelinox a fost înființată în 1974, iar în 1979 a fost dată în funcțiune secția de table și benzi oțeluri inoxidabile, în urma know-how-ului furnizat de companiile japoneze Hitachi, Mitsubishi și Nisshin Steel.

În 1997, Samsung Deutschland cumpăra pachetul majoritar în Oțelinox. Gigantul coreean deține acum prin filiala din Germania 99,91% din Oțelinox, potrivit datelor Termene.ro. 

În vara anului trecut a fost finalizată o investiție într-o nouă secție de producție de benzi subțiri și ultrasubțiri din oțeluri inoxidabile. Oțelinox a realizat în 2021 afaceri de aproape 40 de milioane de euro, are peste 600 de angajați și a marcat o pierdere de 720.000 de euro.

Citește și: Producătorii de oţel din Europa se tem că actuala criză energetică va provoca o dezindustrializare

 

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code