Economice

România găzduiește conferința Uniunii Internaționale a Telcomunicațiilor în toamnă, dar nu are sală pentru cei 2.000 de participanți

România va organiza și găzdui Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, care va avea loc la București în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022. Evenimentul este unul important pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial și se desfășoară o dată la patru ani.

Ultima conferință a fost ogranizată în toamna lui 2018 și s-a ținut la Dubai (foto), iar imaginile de atunci pot fi vizionate aici.

Nu vom depăși Dubai-ul la organizare, dar poate că participanții vor fi impresionați de Casa Poporului.

Aceasta este cea mai mare reuniune, din punctul de vedere al statelor prezente, al numărului de participanți și al duratei, organizata în România de la admiterea sa ca stat membru al Organizatiei Națiunilor Unite, în 1955, a precizat ANCOM, potrivit publicației Umbrela Strategică. 

Sala pentru plenară

Nici Camera Deputaților și nici Senatul României, instituții care administrează spațiile din Palatul Parlamentului nu au identificat o soluție pentru realizarea sălii pentru plenară pentru a fi pusă la dispoziția reprezentanților UIT conform condițiilor din Acord”, se arată în nota de fundamentare a unei hotărâri de Guvern aflată în dezbatere publică la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Prin noua HG, ANCOM a fost desemnată să pună la dispoziția UIT o sală principală de conferință cu o capacitate de cel mult 2.000 de persoane, la locul de desfășurare a Conferinței Plenipotențiarilor.

Astfel, ANCOM, poate închiria și amplasa o „structură provizorie pe terenul aferent Palatului Parlamentului României, dotarea structurii provizorii cu mobilier, echipamente audio-video, sisteme de conferință, echipamente de interpretariat și traducere simultană, generatoare, toate facilitățile și instalațiile necesare, servicii auxiliare etc., amplasarea unui culoar de trecere, care asigură legătura directă  dintre structura provizorie și sălile Palatului Parlamentului, precum și asistență tehnică,  demontare și dezinstalare după desfășurarea Conferinței”, se mai arată în document.

Bugetul alocat acestei construcții provizorii este de 27,3 milioane de lei, circa 5,5 milioane de euro. 

Bucureștiul nu are un centru de conferințe și eveniment, iar cea mai mare sală din Palatul Parlamentului este sala Alexandru Ioan Cuza, unde încap între 800 și 1.200 de persoane.

 

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code