Economice

Retailerul suedez IKEA se pregătește să deschidă magazinul de lângă Timișoara. Lucrează deja la amenajările interioare și angajează peste 200 de oameni

Retailerul de mobilă IKEA se apropie de finalizarea lucrărilor de construcție a magazinului din Dumbrăvița, Timiș, a treia unitate a companiei în România, au declarat pentru Economica viceprimarul localității, Sergiu Grui. Astfel, cel mai probabil la finele acestui an, va avea loc și inaugurarea, data fiind în acord cu planurile inițiale ale companiei.

IKEA a început oficial lucrările de construcție la finalul lunii noiembrie 2021 și a anunțat ca termen de finalizare  aproximativ 12 luni.

„Se lucrează la al doilea sens giratoriu, cel din incinta parcului comercial. Se amenajează parcarea și zona de filtrare a camioanelor la intrarea în depozit. De asemena, în interior, se lucrează la finisaje, la amenajarea camerelor”, a explicat Grui.

Potrivit acestuia, compania a început și recrutările urmând să angajeze în jur de 200 de persoane. Retailerul vrea să atragă personal  din Dumbrăvița și localitățile limitrofe, dar se uită cu interes și la refugiații din Ucraina, cazați în localitate și Timișoara. „La noi rata șomajului este spre zero. Toată lumea are loc de munca, la Timișoara sau în parcurile industrialle din împrejurimi. Le va fi greu să găsească oameni. Au însă în plan să angajeze și refigiați din Ucraina pe care doresc să îi integreze în comunitate, iar noi îi vom susține în acest demers”, a mai spus viceprimarul.

Magazinul IKEA de lângă Timișoara va fi al șaptelea din regiune, are 26.000 de mp construiți și necesită o investiție de 60 de milioane de euro. Spre comparație, magazinul IKEA din Băneasa, primul din România, are tot 26.000 de mp, iar cel din Pallady, cel mai mare din regiune, are 37.000 de mp și a necesitat o investiție de 80 de milioane de euro.

Magazinul este construit pe un teren de 85.000 de mp, va include un restaurant,  o zonă de cafenea și un loc de joacă pentru copii, 780 de locuri de parcare și un depozit care va deservi atât noul magazin cât și activitățile de e-commerce ale retailerului.

Mai mult, magazinul va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii.

 

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code