Flux Stiri

Răsvan Popescu vorbește despre „În torent”. Vasile Popovici: Este o carte de o virtuzitae tehnică și de o artă a compoziției

  • Romanul urmărește o poveste de dragoste între un „el” și o „ea”, prinși pe Dunăre.
  • Vasile Popovici: este o carte de o virtuzitate tehnică și de o artă a compoziţie.
  • Răsvan Popescu a scris scenarii de film, pentru care a obţinut premii naţionale şi internaţionale.

O combinație perfectă între ficţiune şi realitate, cu elemente autobiografice dar şi suprarealiste, care promite să îi ţină pe cititori cu sufletul la gură, până la ultima pagină, cam așa ar putea fi descrisă ultima carte a lui Răsvan Popescu.

Este vorba despre „În torent”, cel mai recent roman semnat de Răsvan Popescu. Autorul scrie un roman de dragoste, o viață ca un vis din care, indiferent cât de frumos sau intens este, te trezești la realitate.

„Am vrut să proiectez o poveste într-un spațiu la care eu țin enorm, care este Delta Dunării și mi-am imaginat o poveste filmată acolo. Un mesaj despre ce se întâmplă cu oamenii nu tocmai iubiți, care cred că pot să evadeze din realitate într-o escapadă, dar aventurile nu durează la nesfârșit”, a spus Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu: În torent este timpul care ne duce pe toți cu el

Cu un „el” și cu o „ea” care fug împreună din motive diferite și se izolează într-un vas, „În torent” promite incursiunea unui drum a cărui întoarcere este imposibilă. „În torent” este timpul care ne duce pe toți cu el. Dincolo de povestea celor doi eroi, este până la urmă, soarta noastră, a tuturor, care suntem duși de timp fără să știm unde, fără să știm unde o să ajungem și așa mai departe”, a adăugat Răsvan Popescu.

Cartea s-a lansat oficial la Timişoara, în prezenţa unor personalități binecunoscute ale culturii bănățene, unul dintre ele este Robert Șerban, un scriitor, jurnalist, editor și om de televiziune.

În noul roman al lui Răsvan Popescu, cititorul asistă la un dans perfect al personajelor, iar complexitatea scriiturii, firul epic şi povestea în poveste, pe care o crează autorul, i-au adus acestuia, Premiul anului 2022 pe secţiunea proză.

Vasile Popovici, scriitor, a spus că: „Este o carte de virtuozitate tehnică, de artă a compoziției în primul rând. Este o carte plină de o tristețe cum e poezia și muzica pe care o face Leonard Cohen, de altfel invocat în roman.”

Citește și:

The post Răsvan Popescu vorbește despre „În torent”. Vasile Popovici: Este o carte de o virtuzitae tehnică și de o artă a compoziției appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code