Flux Stiri

Raed Arafat a prezentat raportul intervenției de la Crevedia: „Nu avem pompieri morți…cei răniți se vor întoarce acasă”

  • Intervenția la Crevedia a fost de natură defensivă, cu focus pe disiparea gazului și prevenirea unei explozii majore.
  • Lipsa apei în zonă a fost o provocare majoră, iar pompierii au fost forțați să aducă apă pentru răcirea cisternelor.
  • Funcționarea ilegală a stației GPL de la Crevedia din 2020 a contribuit la tragedie, cu 56 de răniți și trei persoane decedate.

Raed Arafat a prezentat raportul privind intervenția de la Crevedia, subliniind că aceasta a fost de natură defensivă. Pompierii au avut ca obiectiv principal disiparea gazului și prevenirea exploziei prin răcirea cisternelor. Aceste măsuri au permis limitarea victimelor la nivelul civililor și pompierilor, evitându-se pierderi de vieți omenești în rândul echipei de intervenție.

Nu avem pompieri morți, iar informațiile pe care le avem până acum arată că cei răniți se vor întoarce acasă, a arătat șeful DSU. El a acuzat o dezinformare permanentă prin televiziuni, în privința modului în care s-a acționat și a echipamentelor din dotarea pompierilor. 

„Dacă colegii noștri nu intrau și nu răceau cisternele, înainte de aducerea roboților, dacă populația nu era evacuată, probabil că am fi avut mult mai multe explozii și mai multe victime.

Principala provocare a intervenției a fost lipsa apei în zonă, deoarece hidranții nu funcționau. Acest lucru a dus la necesitatea trimiterii repetate a mașinilor pentru a aproviziona cu apă și pentru a preveni explozia cisternelor. Intervenția a fost concepută într-un mod defensiv pentru a proteja populația și forțele de intervenție.

Raed Arafat a criticat dezinformarea prezentată în mass-media cu privire la modul în care s-a acționat și la echipamentul pompierilor. El a subliniat că intervenția promptă a pompierilor în răcirea cisternelor a fost esențială pentru a evita o explozie mai gravă și pentru a proteja viețile pompierilor.

Raportul a dezvăluit că stația GPL de la Crevedia a funcționat ilegal încă din 2020, după ce autoritățile au retras autorizația de funcționare din cauza utilizării unei pompe neomologate. Situația acestui obiectiv a fost semnalată autorităților, dar acesta a continuat să funcționeze, ceea ce a dus la tragicul eveniment.

În total, au fost înregistrate 56 de persoane rănite și trei persoane decedate în urma exploziilor de la Crevedia. Printre răniți se numără pompieri, jandarmi și polițiști.

Citește și

The post Raed Arafat a prezentat raportul intervenției de la Crevedia: „Nu avem pompieri morți…cei răniți se vor întoarce acasă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code