Flux Stiri

Putin se întâlnește cu Ergodan: Rusia este „deschisă” la negocieri privind acordul cerealelor pe Marea Neagră

  • Vladimir Putin i-a spus lui Erdogan că Rusia este pregătită să discute despre reluarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.
  • În iulie, Putin a refuzat să prelungească acordul, care a fost mediat de Turcia și de Națiunile Unite cu un an înainte.
  • Erdogan a declarat că acordul privind cerealele a fost subiectul principal al discuțiilor dintre cei doi lideri.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a încercat luni să îl convingă pe președintele rus Vladimir Putin să reactiveze un acord care a permis Ucrainei să exporte cereale și alte mărfuri din trei porturi de la Marea Neagră, în ciuda războiului cu Rusia, scrie AP.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită în Turcia, că Rusia este pregătită să discute despre reluarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.

În iulie, Putin a refuzat să prelungească acordul, care a fost mediat de Turcia și de Națiunile Unite cu un an înainte și care a fost considerat vital pentru aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, în special în Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Ucraina și Rusia sunt furnizori importanți de grâu, orz, ulei de floarea-soarelui și alte bunuri pe care se bazează țările în curs de dezvoltare.

Erdogan a declarat că acordul privind cerealele a fost subiectul principal al discuțiilor dintre cei doi lideri în stațiunea rusă Soci de la Marea Neagră, unde președintele rus are o reședință.

Citește și:

The post Putin se întâlnește cu Ergodan: Rusia este „deschisă” la negocieri privind acordul cerealelor pe Marea Neagră appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code