Economice

Primăria Bacău și șase comune limitrofe au obținut o finanțare de 91,6 milioane de lei prin PNRR pentru cumpărarea de autobuze electrice

În total vor fi achiziţionate 22 de autobuze şi 4 microbuze electrice, urmând să fie construite 9 staţii de încărcare rapidă pe traseele autobuzelor, 26 de staţii standard de încărcare şi 57 de staţii pentru autoturisme, dintre care 45 în municipiu şi restul în comunele partenere.

Toate acestea vor contribui la reducerea poluării şi la modernizarea transportului public din Bacău, arată USR.

„Este un proiect făcut cu alte şase comune din jurul Bacăului. Eforturile mele de un an de a-i aduna pe toţi la un loc să facem un transport public local metropolitan au dat rezultate. Municipiul Bacău se dezvoltă umăr la umăr cu zonele limitrofe, iar acest lucru generează o nevoie mai mare de mobilitate – cu costuri mai mari pentru cetăţeni şi un trafic greu pentru municipiu. Încercăm să venim în ajutorul băcăuanilor printr-un transport ecologic, modern, interconectat”, susţine primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, citat în comunicat.

Noile autobuze vor deservi municipiul Bacău şi comunele Hemeiuş, Mărgineni, Letea Veche, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu şi Măgura.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code