Economice

Premier Restaurant România, care operează restaurantele McDonald’s, va absorbi asociatul său unic – Premier Capital

Companiile antemenţionate au obţinut acordul McDonald’s Corporation cu privire la fuziune, se arată în decizia firmei Premier Capital din 4 martie, obţinută de Economica.net.

Cine sunt firmele care vor fuziona

Premier Restaurants România SRL e compania care operează restaurantele McDonald’s din ţara noastră.
Premier Capital SRL deţine integral societatea Premier Restaurants România SRL.
Fuziunea constă în absorbţia societăţii Premier Capital de către Premier Restaurants România, reiese din decizia Premier Capital din 4 martie, consultată de Economica.net.

Printre efectele pe care le va avea fuziunea se numără:

  • simplificarea, eficientizarea și accelerarea procesului decizional;
  • asigurarea unui management mai eficient al activităților astfel reunite;
  • optimizarea structurii organizaționale care va conduce eficientizarea administrării costurilor;
  • reducerea costurilor administrative datorită gestiunii, conducerii şi reprezentării unice;
  • reducerea tranzacţiilor intragrup;
  • eficientizarea, din punct de vedere financiar, a fluxurilor de numerar, reiese din decizia Premier Capital, consultată de Economica.net.

Potrivit deciziei sus-menţionate, Premier Capital a hotărât că:

  • aprobă fuziunea dintre Premier Restaurants România, în calitate de societate absorbantă, şi Premier Capital – asociat unic al firmei absorbante.
  • aprobă data fuziunii ca fiind ultima zi a lunii în care instanța de judecată competentă admite cererea de aprobare a fuziunii. Dacă instanţa admite cererea de aprobare a fuziunii după data de 31 decembrie 2022, fuziunea își va produce efectele începând cu data înregistrării în Registrul Comerţului a ultimei decizii a asociatului unic care a aprobat fuziunea.
  • aprobă data de 31 decembrie 2020 ca dată de referință pentru întocmirea situaţiilor financiare de fuziune ale societăților participante la fuziune.
  • aprobă evaluarea activelor și datoriilor societăților implicate în fuziune prin folosirea metodei activului net contabil, reiese din decizia Premier Capital, obţinută de Economica.net.

Afacerile şi profitabilitatea restaurantelor McDonald’s au scăzut în primul an al crizei provocate în societate de Covid-19 faţă de nivelurile atinse în anul 2019.

Premier Restaurants Romania a încheiat primul an al crizei sociale provocate de Covid-19 cu afaceri nete de 869 de milioane de lei, cu 6,24% mai mici decât cele din anul 2019, arată bilanţurile companiei, comparate de Economica.net. Compania care operează restaurantele McDonald’s a avut marjă de profit net de 10,08% în anul 2020, cu peste 3 puncte procentuale mai mică decât cea din anul 2019, arată calculele făcute de Economica.net. Compania a lucrat cu un număr mediu de 3.812 angajaţi pe statele de plată în anul 2020, în scădere cu 47 de oameni faţă de nivelul anului 2019.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code