Economice

Planurile Bittnet pentru 2022: o nouă entitate listată la BVB şi înfiinţarea unei companii ce va furniza servicii către ASF, BNR şi ADR

Astfel, grupul își propune ca în cel de-al doilea semestru al anului să listeze noua entitate pe piața AeRO a Bursei de Valori București. În acest sens, în primele trei luni din 2022, Bittnet Group va forma un Comitet Consultativ al noului brand, care va avea misiunea să sprijine conducerea în atingerea obiectivelor de business pentru perioada 2022-2026.

Totodată, după achiţia unui pachet de 774% din Global Resolution Experts, companie de securitate cibernetică, compania are în plan să lanseze anul viitor o entitate nouă formată din companiile ISEC și GRX pentru domeniul securității cibernetice. Bittnet spune că va continua să investească în dezvoltarea portofoliului de servicii și expertiza acestei noi companii.

Noua entitate va furniza servicii în care deține expertiză tehnică, precum audit de conformitate IT pentru diverse standarde, precum Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Națională a României sau Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, servicii de teste de penetrare pentru aplicații web și infrastructură IT pentru clienți din România și Uniunea Europeană și servicii de proiectare, implementare și mentenanță pentru sisteme de management IT și securitate informațională.

Totodată, compania, datorită specializărilor din cadrul echipelor va oferi servicii de proiectare a controalelor și a sistemelor de securitate IT ce urmează a fi implementate, servicii de proiectare arhitectură soluții tehnice de infrastructură IT privind integrarea sistemelor informatice financiare în Cloud Public și servicii de proiectare arhitectură soluții tehnice de infrastructură IT pentru implementarea sistemelor informatice în sectorul IT, dar fără participarea la implementarea respectivelor soluții către beneficiarii finali.

Achiziția GRX și planurile de dezvoltare a noului brand din cadrul Bittnet Group au la bază potențialul semnificativ de creștere al sectorului securității cibernetice. Mai mult decât atât, ambiţia grupului este de a se extinde în Europa în următorii cinci ani.

„Odată cu această tranzacție se naște o nouă divizie în cadrul Bittnet Group, cea de securitate cibernetică. Expertiza din cadrul Dendrio, alături de investițiile în ISEC din luna august a acestui an și cea de acum în GRX formează cea mai extinsă echipă de servicii profesionale în sectorul securității cibernetice, cu peste 30 de specialiști care dețin peste 100 de certificări în acest domeniu. În 2021, cele trei entități – Dendrio, ISEC și GRX au împreună venituri de peste 20 milioane de lei provenite din hardware, software și servicii profesionale în securitate informațională. Având în vedere și investiția noastră în Computer Learning Center, lider de piață în domeniul furnizării de servicii de instruire în securitate cibernetică, estimăm că din punctul de vedere al afacerii și portofoliului de servicii, Bittnet Group este lider de piață în România în sectorul securității cibernetice. Prin urmare, în 2022, avem în plan lansarea unui nou brand dedicat acestui sector și cu care ne propunem să fim prezenți în Europa în următorii cinci ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

În primele nouă luni ale anului 2021, Bittnet a raportat venituri operaționale consolidate de 85,4 de milioane de lei, în creștere cu 9,6% comparativ cu perioada corespondentă din 2020 și un profit brut de 10,8 milioane de lei, de aproape 13 ori mai mult față de primele nouă luni din 2020.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

The post Planurile Bittnet pentru 2022: o nouă entitate listată la BVB şi înfiinţarea unei companii ce va furniza servicii către ASF, BNR şi ADR appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code