Economice

Petrom va plăti fiecărui angajat un bonus de 5.000 de lei brut, pentru anul 2022

Iată mesajul trimis de compania petrolieră angajaților, intrat în posesia noastră:

“În semn de recunoștință pentru contribuția voastră la rezultatele excelente ale Grupului OMV Petrom, obținute în urma unei performanțe susținute în primele trei trimestre ale anului 2022, precum și în anul precedent, Directoratul OMV Petrom va acorda un bonus unic, în valoare de 5.000 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20%. Bonusul va fi plătit în 15 martie 2023 către toți angajații activi la data de 30 septembrie 2022, în OMV Petrom și companiile afiliate, precum și în OMV Petrom Global Solutions.

Bonusul vine în continuarea măsurilor anunțate anul acesta, adițional față de beneficiile negociate în CCM, cum ar fi bonusul de teleworking în valoare de 2.000 de lei net, plătit în septembrie, și compensarea financiară în valoare de 7.200 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20% plătită în octombrie.

Vă mulțumim pentru contribuție și pentru angajamentul de care dați dovadă!”

La finalul lui septembrie 2022, Petrom avea 7.768 de angajați la nivel de grup, potrivit rezultatelor financiare. Așadar, fiecare va primi 5.000 de lei brut (circa 3.000 de lei net), plus o parte din contribuțiile care au fost trecute, în trecut, din sarcina angajatorului în cea a angajatului, conform legii, mai precis vechea cotă a angajatorului.

Petrom a înregistrat la nivel de grup în primele nouă luni ale anului în curs un profit net de 9,156 de miliarde de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 1,676 de miliarde de lei, pe fondul preţurilor ridicate la ţiţei şi gaze naturale, potrivit rezultatelor financiare neauditate pentru ianuarie – septembrie.

În trimestrul 3, profitul net a fost de 4,51 de miliarde de lei, faţă de 2,898 de miliarde de lei în trimestrul anterior şi 696 de milioane de lei în trimestrul 3 din 2021.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 de milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 de benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Citește și:

Angajații rafinăriei Petromidia au primit majorările salariale cerute, după ce au protestat, în această dimineață

Citește și:

Surpriză: nouă ieftinire masivă a carburanților în România, după intrarea în vigoare a embargoului asupra petrolului rusesc

 

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code