Economice

Pertrix V SE, subsidiara companiei Varta pentru e-mobilitate, deschide firmă în România. Va produce subansambluri electronice

V4Drive Romania are capital social în valoare de 500.000 de lei, deţinut integral de Pertrix V SE din Germania, conform informaţiilor obţinute de Economica.net.

V4Drive Romania SRL e administrată de Hackstein Markus din Austria, cel care administrează şi firma Varta Microbattery SRL.

Amintim că în martie 2022,  Roxana Mînzatu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunţat că Varta vizează România ca locație pentru o investitie strategică de un miliard de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Am primit azi (nr. 3 martie) delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă. Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a anunțat Roxana Mînzatu, Secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE – coordonare POAD.

Varta Microbattery deține în ţara noastră o fabrică la Brașov, iar în anul 2019 a primit un ajutor de stat de 25,3 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție.

Citeşte şi:

 

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code