Flux Stiri

Parlamentul Rusiei a făcut primul pas spre revocarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare. Duma a votat cu 412 voturi pentru, zero împotrivă și nicio abținere

  • 412 deputați au votat fără nicio abținere.
  • Coreea de Nord este singura țară din ultimul secol care a efectuat un test nuclear care a implicat o explozie.
  • Vladimir Putin a sugerat ca Rusia să revoce tratatul din 1996 deoarece SUA nu l-a ratificat.

Parlamentul Rusiei a făcut marți primul pas spre revocarea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, dând vina pe ceea ce un important deputat a numit atitudinea iresponsabilă a Statelor Unite față de securitatea globală. Camera inferioară a parlamentului, Duma, a votat cu 412 voturi pentru, zero împotrivă și nicio abținere, pentru a aproba retragerea ratificării în prima din cele trei lecturi, relatează Reuters.

Rusia spune că scopul este de a restabili paritatea cu Statele Unite, care a semnat, dar nu a ratificat niciodată tratatul din 1996, și că nu va relua testele decât dacă Washingtonul o va face.

Însă unii experți în controlul armamentului sunt îngrijorați de faptul că Rusia ar putea să se îndrepte spre un test care ar fi perceput ca un semnal amenințător de către Occident, într-un moment de confruntare accentuată din cauza războiului Rusiei din Ucraina. Nicio țară, cu excepția Coreei de Nord, nu a efectuat un test care să implice o explozie nucleară în acest secol.

Adoptarea rapidă și aproape unanimă a proiectului de lege privind deratizarea a fost garantată după ce 440 dintre cei 450 de membri ai Dumei și-au atașat semnăturile la acesta în calitate de sponsori săptămâna trecută.

În interesul asigurării securității țării noastre, retragem ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare”, a declarat președintele Dumei, Viaceslav Volodin, înainte de începerea sesiunii de marți.

Citește și

The post Parlamentul Rusiei a făcut primul pas spre revocarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare. Duma a votat cu 412 voturi pentru, zero împotrivă și nicio abținere appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code