Flux Stiri

Telescopul Spațial James Webb a fotografiat câteva planete pitice din centura Kuiper

  • James Webb vede în centura Kuiper un obiect misterios, Sedna cu orbită eliptică.
  • JWST e specializat în observații în infraroșu și oferă detalii impresionante.
  • Alte 2 obiecte fotografiate de James Webb au fost Gonggong și Quaoar.

În adâncul întunecat al spațiului cosmic, omenirea a găsit întotdeauna o fascinație nesfârșită. Astăzi, în era explorării spațiale, această fascinație devine realitate, deschizând o ușă către necunoscut. Telescopul Spațial James Webb a fotografiat câteva planete pitice din centura Kuiper, o zonă din sistemul soral situată dincolo de orbita lui Neptun.

„Aceste planete au fost descoperite de multă vreme. James Webb, telescopul spațial care vede în infraroșu a urmărit trei planete pitice, Sedna, Gonggong și Quaoar. Ele sunt importante pentru că sunt obiecte care reflectă Sistemul Solar în momentul formării lui”, a declarat Cristian Român, editor al revistei Știința și Tehnica, pentru Aleph News.

„Urmărind aceste planete putem să înțelegem cum a evoluat Sistemul Solar”.

Citește și

The post Telescopul Spațial James Webb a fotografiat câteva planete pitice din centura Kuiper appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code