Economice

OMV renunță la afacerea cu Gazprom legată de un zăcământ de gaze din din Rusia

“Comitetul Executiv al OMV a decis, azi, să nu mai continue negocierile cu Gazprom privind potențiala achiziție a unei participații de 24,98% în faza de dezvoltare Achimov 4A/5A în zăcământul de gaze și condensat Urengoy și să rezilieze Acordul de vânzare de bază din 3 octombrie 2018”, se arată într-un comunicat al companiei austriece.

În același comunicat, OMV arată  își va revizui și implicarea în conducta Nord Stream 2. Între timp, Nord Stream 2 AG, compania din Elveția care se ocupă de gazoductul în care s-au investit 11 miliarde de euro dar care nu a transportat nicio moleculă de gaz, și-a anunțat insolvența.

Grupul austriac urma să plătească 1 miliard de dolari pentru 24,98% din fazele de dezvoltare Achimov IV și V ale zăcământului  de gaze Urengoy, ca parte a strategiei sale de a crește gazul în afacerile sale din amonte ca alternativă la petrol.

OMV este acționarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie energetică românească.

OMV face afaceri cu Gazprom de 50 de ani, în condițiile în care Austria a fost prima țară occidentală care a încheiat un contract de furnizare de gaze pe termen lung cu fosta Uniune Sovietică, în 1968.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code