Economice

Autostrada Sibiu – Pitești: TPF va superviza lucrările pe secțiunea 4, atribuită austriecilor de la Porr

Contractul pentru supervizarea lucrărilor, în valoare de 27,15 milioane de lei, a fost semnat pe 22 iunie 2022, conform unui anunț de atribuire publicat pe 30 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pentru contractul de supervizare lucrări, CNAIR primise cinci oferte în total.

Contractul pentru proiectarea și execția secțiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost semnat în noiembrie 2021 cu austriecii de la Porr, care construiesc și secțiunea 1 din cel mai important proiect rutier al României.

La începutul lui septembrie 2021, CNAIR i-a desemnat a doua oară câștigători ai licitației pentru secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș pe austriecii de la Porr. „Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1,68 miliarde de lei fără TVA”, a informat atunci CNAIR.

Contractul prevede o perioadă de 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuția lucrărilor. Ordinul de începere a fost emis pe 1 martie 2022 iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este anul 2027.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești pe secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, are o lungime de circa 10 kilometri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momâia, cu o lungime de 1,35 km.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code