Flux Stiri

Olaf Scholz vrea România în Schengen/ Europarlamentar: Mesajul cancelarului Germaniei este foarte important, dar nu va produce efecte imediate

  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz susține explicit ca România și Bulgaria să devină membre ale spațiului Schengen.
  • Germania va pleda în acest sens pe lângă partenerii Uniunii Europene.
  • Siegfried Mureșan: Mesajul cancelarului Germaniei este foarte important, dar nu va produce efecte imediate

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz susține explicit ca România și Bulgaria să devină membre ale spațiului Schengen. Iar țara sa va pleda în acest sens pe lângă partenerii Uniunii Europene.

Siegfried Mureșan, europarlamentar, spune că mesajul cancelarului Germaniei este foarte important, dar din păcate, nu va produce efecte imediate.

Siegfried Mureșan: „Această confirmare este importantă, deoarece după veto-ul Austriei anul trecut, eu am spus că cel mai important lucru este să consolidăm și să păstrăm tot sprijinul pe care îl avem, fiindcă avem sprijinul Comisiei Europene, sprijinul Parlamentului European și al celor 26 din 27 de state membre ale Uniunii Europene.”

Era important să consolidăm acest sprijin, iar mesajul cancelarului arată exact acest lucru. Sprijinul pentru România este puternic, este consolidat, izolat este Austria, nu România. Sprijinul. Mesajul cancelarului german este important și fiindcă Germania fiind cel mai mare stat membru al Uniunii Europene sunt și alte state membre ale Uniunii Europene care privesc spre Germania și se orientează în funcție de poziția Germaniei, explică Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan: Opoziția cancelarului Austriei este nejustificată

„Cancelarul Austriei în momentul de față este populist. Opoziția domniei sale este nejustificat. Știm cu toții. Ei au o problemă cu migrația care nu e cauzată de noi, deci el are o poziție ce este determinată de problema lui cu migrația și situația politică internă din Austria și de aceea probabil va fi nevoie de eforturi suplimentare, poate chiar de schimbări politice în Austria, pentru care în sfârșit, Austria să-și retragă acest veto nevinovat, nejustificat, veto nejustificat. Dar mesajul Cancelarul este important, fiindcă confirmă faptul că în afară de Austria, toată lumea este cu noi și confirmă faptul că Germania nu își va schimba poziția, ne susține și ne va susține în continuare și întotdeauna pe acest dosar”, a spus Siegfried Mureșan, la Aleph News.

Citește și:

The post Olaf Scholz vrea România în Schengen/ Europarlamentar: Mesajul cancelarului Germaniei este foarte important, dar nu va produce efecte imediate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code