Economice

Obligațiunile emise de operatorul magazinelor Cellini intră la tranzacționare la BVB

Obligaţiunile au o valoare totală de 1,6 milioane de euro, iar fondurile atrase vor susţine extinderea reţelei de magazine proprii şi creşterea vânzărilor on-line.

Chronostyle International a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în mai 2020 un număr de 16.000 de obligaţiuni corporative, garantate şi neconvertibile. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro, maturitate de 5 ani şi un cupon de 7% pe an plătibil trimestrial. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din Bucureşti cu o valoare de piaţă de peste 3 milioane de euro.

Obligaţiunile CELL25 provin din restructurarea unei serii de obligaţiuni emise de companie în noiembrie 2017, în valoare totală de 9 milioane lei şi la care au subscris, la acea data, 38 de persoane fizice şi juridice. Restructurarea obligaţiunilor a presupus modificarea monedei de emisiune din lei în euro, a valorii nominale din 100 de lei în 100 de euro, a datei de maturitate din 27 noiembrie 2020 în 27 mai 2025, a principalului din 9 milioane de lei în 1,6 milioane de euro, precum şi rambursarea anticipată parţială pro-rata a principalului emisiunii de obligaţiuni din 2017.

Ultima plată a cuponului şi rambursarea parţială a principalului au fost realizate în 27 mai 2020, zi care este considerată dată de emisiune pentru noile obligaţiuni. Ambele plasamente private de obligaţiuni, din 2017 şi 2020, au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

The post Obligațiunile emise de operatorul magazinelor Cellini intră la tranzacționare la BVB appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code