Economice

NATO reiterează sprijinul pentru Ucraina în faţa unei agresiuni din partea Rusiei

Stoltenberg, care participă la Conferinţa de securitate de la Munchen, a răspuns, de asemenea, apelului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru mai multă onestitate în chestiunea dacă ţara sa poate adera la NATO, în declaraţii pentru postul german ARD despre actuala situaţia de securitate, scrie Agerpres.

„Ajutăm Ucraina să îşi consolideze capacitatea de apărare. Oferim instruire, echipamente şi astfel ajutăm la integrarea euro-atlantică”, a spus Stoltenberg. El a adăugat că aderarea Ucrainei la NATO este posibilă, dar este, în cele din urmă, decizia celor 30 de aliaţi.

Stoltenberg a spus că în prezent este vorba mai puţin despre aderarea Ucrainei la NATO cât „dacă acceptăm că o mare putere precum Rusia încearcă să dicteze unei alte ţări, prin forţă, ce poate şi ce nu poate face”.

„Toate semnele indică faptul că Rusia plănuieşte un atac la scară largă asupra Ucrainei”, a mai declarat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a confirmat că pe teren se înregistrează o consolidare militară a forţelor ruse.”Nu se retrage nicio trupă, aşa cum spune Rusia, ci se adaugă noi trupe”.

El a mai spus că există indicii că Rusia se pregăteşte să creeze un pretext pentru un atac. În pofida ameninţării unei escaladări, Stoltenberg a reiterat angajamentul alianţei pentru o soluţie politică.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code