Economice

Mitsubishi ASX va avea o nouă generație dedicată europenilor, înfrățită prin platformă cu Dacia Duster

Mitsubishi Motors Europe a confirmagt opțiunile de propulsie pentru viitoarea generație ASX. Dezvoltată special pentru piața europeană, gama largă a opțiunilor de grup motopropulsor se potrivește nevoilor variate ale șoferilor urbani europeni de SUV-uri, de la emisii scăzute și economie de combustibil, până la performanță.

Motorul de intrare în gamă este unul inovator de 1.0 litri turbo alimentat cu benzină, care va fi disponibil cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Pentru acei clienți care au nevoie de performanțe mai bune va fi disponibilă o unitate turbo cu injecție directă de 1.3 litri cu o transmisie manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte (7DCT).

Noua generație ASX va fi primul model Mitsubishi care va fi lansat în Europa cu un grup motopropulsor complet hibrid (HEV), combinând un motor pe benzină de 1.6 litri cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată, multimodală.

În vârful gamei va fi versiunea plug-in hybrid (PHEV) cu un motor pe benzină de 1.6 litri asociat cu două motoare electrice și o baterie de 10,5 kWh.

Unic pentru Alianță în segmentul B-SUV, noul Mitsubishi ASX continua astfel povestea de succes „SUV x PHEV” a modelelor deja consacrate Outlander PHEV și Eclipse Cross PHEV.

Toate sistemele de propulsie vor fi disponibile încă de la lansare în primăvara anului 2023, gama poate varia însa în funcție de piață.

• 1.0L MPI-T: motor termic pe benzină cu injecție multi-point cu turbocompresor cu 3 cilindri. Transmisie manuală cu 6 trepte. Putere: 91 CP. CO2: 132-136g/km.
• 1.3L DI-T: motor termic pe benzină cu injecție directă cu turbocompresor cu 4 cilindri. Transmisie manuală cu 6 trepte: Putere: 140 CP. CO2: 130-134g/km. Transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT): Putere: 158 CP. CO2: 131-137g/km.
• 1,6 L Hybrid (HEV): motor termic pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice și o baterie de 1,3 kWh cuplată la o cutie de viteze automată, multimodală. Putere (motor): 145 CP. CO2: 107-113g/km.
• 1.6L Plug-in Hybrid (PHEV): două motoare electrice și o baterie de 10,5kW/h, cuplate la un motor termic pe benzină de 1,6 litri și o cutie de viteze automată, multimodală. Putere (motor): 160 CP. CO2: 30-31g/km.

Noul Mitsubishi ASX va avea la bază pe platforma CMF-B, dezvoltată în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi asamblat la uzina Renault din Valladollid, Spania.

„Noua generație ASX este un produs extrem de competitiv, cu o gamă largă de sisteme de propulsie extrem de competitive. Cerințele clienților din segmentul european BSUV sunt de obicei foarte diverse, așa că este important ca oferta noastră de produse să fie la fel de diversificată pentru a satisface nevoile clienților. Cu un SUV versatil și o gamă care include cele mai recente sisteme de propulsie pe benzină, hibride și plug-in hibride, suntem încrezători că noul ASX se va ridica la nivelul așteptărilor”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO Mitsubishi Motors Europe.

Conform LifeNews.ro, Mitsubishi Motors a decis să achiziționeze modele OEM de la Renault, „best-sellers” pe piața europeană care îndeplinesc deja cerințele de reglementare, pentru anumite piețe importante din Europa. Începând cu anul 2023, Mitsubishi Motors va vinde astfel două „modele surori” produse în fabricile Groupe Renault, care se bazează pe aceleași platforme, dar cu anumite diferențieri, reflectând ADN-ul mărcii Mitsubishi.

Cele două modele din care vor deriva vehiculele Mitsubishi pentru Europa sunt Renault Clio și Captur, iar rezultatul acestei colaborări va fi vizibil odată cu lansarea modelelor Colt și ASX.

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code