Economice

Metroul de Otopeni: În al doilea trimestru încep lucrările pregătitoare pentru secțiunea până la Băneasa – Metrorex

„Începerea lucrărilor de eliberare amplasament și organizare de șantier pentru Secțiunea 1 – 1 Mai – Tokyo este estimată în trimestrul II, 2023”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.

Aceasta a menționat că Proiectul Tehnic aferent Secțiunii 1 – 1 Mai -Tokyo a fost predat. „În urma analizei acestuia s-a transmis o serie de observații în vederea implementării și revizuirii”, a completat șefa Metrorex.

Contractul a fost câștigat de asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

Mister pe secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă

Conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), evaluarea ofertelor s-a finalizat pe 20 ianuarie 2023, dar licitația apare încă în faza de deliberare.

Întrebați când va fi anunțat câștigătorul sau dacă este posibil ca licitația să fie anulată, reprezentanții Metrorex au transmis: „Pentru procedura de achiziție sectorială prin licitație restrânsă având ca obiect:

„Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, publicarea Raportului procedurii în S.E.A.P. este condiționată de obținerea unui aviz și va fi realizată la o dată ulterioară datei de 30.01.2023.

Procedura de achiziție sectorială mai sus menționată, este în prezent în evaluarea ofertelor depuse. După avizarea Raportului procedurii, vor fi transmise comunicări privind rezultatul procedurii tuturor ofertanților participanți”.

Cei trei ofertanți, care au depus oferte până la termenul limită din 5 septembrie 2022, sunt:

1. ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.
2. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.
3. GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.S.

Secțiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde șase stații:
– Washington
– Paris
– Bruxelles
– Otopeni
– Ion I.C. Brătianu
– Aeroport Otopeni

Valoarea estimată a contractului este de 1,3 miliarde de lei, fără TVA.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti. Noul tronson va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor. Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code