Flux Stiri

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei. E a 13-a victorie a sezonului pe circuitul de la Suzuka

  • Max Verstappen a reușit a 13-a victorie a sezonului pe circuitul de la Suzuka.
  • A fost o zi minunată pentru Oscar Piastri, care a obținut primul podium din carieră.
  • RB Racing și-a asigurat matematic al 6-lea titlu mondial la „Constructori”.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei. Pe circuitul de la Suzuka, olandezul a reușit a 13-a victorie a sezonului, într-o cursă istorică pentru Red Bull Racing, scrie BBC.

Max Verstappen nu a avut doar ocazia de repara sincopa de la Singapore, unde a terminat abia pe locul al cincilea. A avut pe umeri istoria Honda, partenerul care asigură motorizarea monospotului campionului mondial. Astăzi, Honda împlinește 75 de ani de existență, iar circuitul de la Suzuka este casa constructorului japonez, astfel că victoria lui Max Verstappen va intra în panoplia celor mai dulci reușite pentru Red Bull Racing.

Cursa în sine a fost una câștigată fără drept de apel de Verstappen, care a pus 19, 3 secunde la final între el și Lando Norris, care a terminat pe locul secund. Apropo de Lando Norris, este o zi foarte importantă și pentru McLaren, care a ocupat locurile 2 și 3 pe podiumul de la Suzuka. După Lando Norris, foarte tânărul Oscar Piastri a reușit prima clasare pe podium din carieră, după ce a reușit să se claseze pe prima linie a grilei de start în urma calificărilor.

La nivelul constructorilor, Red Bull Racing și-a asigurat matematic al șaselea titlu mondial și al doilea consecutiv, după cele câștigate în 2010, 2011, 2012, 2013 și 2022. Câștigătorul de la Singapore, Carlos Sainz, de la Ferrari, a încheiat cursa abia pe locul al 6-lea.

Citește și

The post Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei. E a 13-a victorie a sezonului pe circuitul de la Suzuka appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code