Flux Stiri

Bard nu-l vorbește de rău pe Putin. Sistemul AI al Google nu răspunde la întrebările negative despre președintele rus

  • Sistemul AI al Google nu răspunde la întrebările negative puse în limba rusă despre Vladimir Putin.
  • Sistemul AI al Google argumentează că Trump este rasist.
  • Bard refuză în mare parte să răspundă la întrebările critice despre președintele rus Vladimir Putin.

Sistemul AI al Google nu răspunde la întrebările negative puse în limba rusă despre Vladimir Putin, dar argumentează că Trump este rasist, scrie Daily Mail.

Este vorba despre un studiu al cercetătorilor din Elveția, care au constatat că chatbot-ul de inteligență artificială al gigantului de căutare, Bard, refuză în mare parte să răspundă la întrebările critice despre președintele rus Vladimir Putin.

Cercetarea elvețienilor susține că chatbotul nu răspunde la 90% dintre întrebări, indiferent de cât de ofensive sau inofensive sunt acestea. Unul dintre cei doi cercetători din Elveția, Mykola Makhortykh, care a efectuat testul crede că Google este „împins” cumva de Kremlin să cenzureze orice critică la adresa regimului rus.

Cercetătorii elvețieni nu s-au oprit aici. Aceștia au testat cenzura rusă și pe alți chatboți, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bing de la Microsoft. Ei bine, cercetătorii le-au adresat o serie de întrebări în limba rusă despre Putin și au constat că unele cuvinte cum ar fi „dictator” și „criminal de război” sunt blocate. Bing Chat nu a răspuns la aproximativ 54% dintre întrebările scrise în rusă despre Putin, iar ChatGPT a evitat 51% dintre întrebări.

Au reușit chatboții să treacă testul când vine vorba de alți lideri de stat?

Cercetătorii elvețieni i-au pus, de asemenea, întrebări lui Bard despre președintele american, Joe Biden, președintele ucrainean Zelenski și liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, aflat în prezent în închisoare. Ei au descoperit că Bard nu a răspuns între 30 și 40% dintre întrebările puse în limba rusă. DailyMail a cerut Google un răspuns, dar aceștia au fost redirecționați la o prezentare generală a modului în care funcționează Bard.

Citește și

The post Bard nu-l vorbește de rău pe Putin. Sistemul AI al Google nu răspunde la întrebările negative despre președintele rus appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code