Economice

Maserati MC20 Cielo, al doilea nou model dezvăluit de marca italiană în 2022

Maserati MC20 Cielo, versiunea roadster a MC20, este al doilea model prezentat de marca italiană în acest an după SUV-ul Grecale. Această afluență de modele, neobișnuită pentru această marcă, este menită să susțină profitabilitatea în următorii ani. Unde mai pui că un al treilea vehicul nou este așteptat spre sfârșitul anului.

De altfel, chiar Davide Grasso, CEO al Maserati, a declarat că marca se află „în modul accelerare”.

Maserati MC20 Cielo va fi cel mai scump model al grupului Stellantis. În Germania, cea mai mare piață din Europa, acesta va costa circa 260.000 de euro, cu 30.000 de euro peste prețul variantei coupe.

Supermașina mărcii premium italiene este de așteptat să fie pusă în vânzare în primul trimestru al anului viitor în Europa, eveniment urmat de o lansare în SUA în al doilea trimestru al lui 2023.

Foarte important pentru italienii de la Maserati, modelul va avea o versiune 100% electrică în 2025. Informația a fost confirmată de companie fără a menționa dacă propulsia electrică va fi prezentă și pe versiunea coupe și pe cea cabrio. Este însă cert că MC20 va fi al doilea model complet electric al Maserati după cel care va fi lansat la finalul acestui an.

Versiunea electrică a MC20 va avea un sistem de 800 de volți pentru a reduce timpul de încărcare și va fi propulsată de trei motoare electrice – unul în față și câte unul pe fiecare dintre roțile din spate.

Deocamdată, Maserati MC20 Cielo va avea sub capotă un motor V6 Nettuno, de trei litri, care dezvoltă 621 CP și 730 Nm datorită sistemului Twin Combustion. Motorul este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj cu opt trepte.

Accelerația de la 0 la 100 km/h este de așteptat să fie realizată în aproximativ trei secunde, în timp ce viteza maximă este, deocamdată, estimată la peste 320 km/h.

Directorul comercial al Maserati, Bernard Loire, a declarat că producția coupe-ului MC20 din 2022 este deja epuizată. Timpul mediu de așteptare al clienților pentru livrare este de aproximativ opt luni. Chiar dacă livrările sunt întârziate, oficialul Maserati a explicat că eventualele diferențe de preț cauzate de scumpirea unor materii prime sau componente vor fi preluate de companie. La fel se va întâmpla și în cazul roadster-ului MC20 Cielo.

Oficialii Maserati se așteaptă ca roadster-ul să reprezinte 40% până la 50% din capacitatea de producție.

Printre principalii concurenți ai noului Maserati MC20 se află Ferrari 296 GTS și Lamborghini Huracan, ambele vehicule având versiuni decapotabile.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code