Flux Stiri

MApN lansează licitația pentru obuzierele şi muniţia de 155 mm

  • Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm.
  • MApN cumpără 18 obuzierele autopropulsate șenilate şi aproape 20.000 de lovituri de artilerie, cu peste 4 miliarde lei.
  • Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane.

Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm, dar și 20.000 de lovituri de artilerie de același calibru, cu o valoare estimată de peste 4 miliarde de lei, anunță Monitorul Apărării.

Contractul include 118 obuziere de 155 mm autopropulsate şenilate, 9 ţevi de rezervă, 12 maşini de transport şi încărcat muniţii, 9 posturi autopropulsate de observare de artilerie, 1 autostaţie meteorologică, 3 mijloace tehnice de evacuare a tehnicii avariate şi 3 sisteme de cercetare acustică.

MApN va evalua ofertele bazat pe preț și propunerea tehnică, iar derularea contractului se va întinde pe o perioadă de cinci ani şi trebuie să se înscrie un număr minim de trei candidaţi, conform fișei de licitație.

Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane, cu o valoare estimată a contractului de aproximativ 2 miliarde de euro. Etapa inițială este prevăzută pentru 2023.

Citește și:

The post MApN lansează licitația pentru obuzierele şi muniţia de 155 mm appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code