Flux Stiri

Mai multe adolescente iraniene sunt căutate de poliție după ce au postat un videoclip TiKTok în care dansează pe o melodie a Selenei Gomez

  • Videoclipul, care a fost distribuit pe scară largă pe internet, arată cinci adolescente dansând fără văl în fața blocurilor turn din vestul Teheranului.
  • Jurnalistul iraniano-canadian Maziar Bahari a declarat că videoclipul ar fi considerat obișnuit în majoritatea orașelor din lume.
  • Între timp, sute de tinere iraniene care frecventau diferite școli au fost copleșite de ceea ce se crede a fi vapori nocivi care pătrund în clasele lor.

Un grup de adolescente iraniene sunt căutate de poliție pentru că au postat un videoclip TiKTok în care dansează pe o melodie a Selenei Gomez.

Videoclipul, care a fost distribuit pe scară largă pe internet, arată cinci adolescente dansând fără văl în fața blocurilor turn din vestul Teheranului pe melodia Calm Down” a Selenei Gomez și a cântăreței nigeriene Rema.Melodia a fost lansată miercurea trecută, pe 8 martie, când a fost Ziua Internațională a Femeii.

Jurnalistul iraniano-canadian Maziar Bahari a declarat că videoclipul ar fi considerat obișnuit în majoritatea orașelor din lume, dar în Iran, este un act de sfidare”.

Mă întreb dacă @heisrema știe că melodia sa #CalmDown este fundalul unui act de sfidare incredibil de curajos al unor tinere iraniene?”, a scris pe Twitter Nahayat Tizhoosh, o jurnalistă canadiană. A început când 5 fete au dansat pe muzica lui în @shahrak_ekbatan- riscând să fie persecutate de un regim care a ucis femei pentru că pur și simplu au protestat.” Un cont de Twitter din Ekbatan, care postează evenimentele din cartier, a avertizat vineri că fetele riscă să fie arestate și reținute.

Contul a declarat că forțele de securitate iraniene examinează înregistrările CCTV de la blocul turn pentru a le identifica pe fete și că interoghează gardienii. Cartierul a fost un epicentru al protestelor din ultimele luni, declanșate de moartea lui Mahsa Amini. Femeia iraniană în vârstă de 22 de ani a murit pe 22 septembrie 2022 în timp ce se afla în custodia poliției, în urma arestării sale pentru că nu purta corect vălul pe cap.

Între timp, sute de tinere iraniene care frecventau diferite școli au fost copleșite de ceea ce se crede a fi vapori nocivi care pătrund în clasele lor.

The post Mai multe adolescente iraniene sunt căutate de poliție după ce au postat un videoclip TiKTok în care dansează pe o melodie a Selenei Gomez appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code